Cheb: Park Míru se dočká revitalizace, obnoví se i vodní prvek (TV Západ)

Dalším místem, které v Chebu dostane nový kabát bude Park Míru. Nachází se mezi ulicemi Májová, Dukelská, Evropská a Svatopluka Čecha. Investice by měla překročit 4 miliony korun. Chybět nebude původně funkční vodní prvek.

dezinfekce

„Kdysi dávno, v šedesátých letech, když byl park budován, tak tam ten vodní prvek byl. Byla tam kašna a kolem byly květinové výsadby. To všechno zaniklo, odešlo. Samozřejmě, že tato zařízení dožívají. Nejedná se pouze o ně. Jedná se také o povrchy cestiček, o mobiliář a o to, že tam, kde kdysi bývávala květinová výzdoba, tak díky tomu, aby se snížily náklady na údržbu, tak se květiny z toho parku odstranily,“ uvedl místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Původně použité dřeviny sice nejsou podle dendrologického hlediska úplně vhodné, ale kácet se budou pouze nemocné kusy.

„Tvoří nám určitou osu toho parku, jsou vzrostlé. Při dendrologickém posuzování se budeme zaobírat opravdu velmi vážně zdravotním stavem těchto dřevin. Pokud by bylo jenom trochu možné je zachovat, tak si myslím, že by docházelo pouze k podsadbám keřového patra a spíše k doplnění trvalkových záhonů,“ slíbil Pospíšil.

Budova, kde dříve fungovaly veřejné toalety zůstane zachována.

„To by mohlo být zázemí právě pro vodní prvek, pro umístění pumpy a celého zařízení pro to, aby eventuálně vodní prvek byl časově ovládán - stříkáním, vsakováním. Objekt také může sloužit pro údržbu parku. Bude tam umístěno třeba nějaké nářadí technických služeb. Takže pro nás je to důležité, pokud to tam už stojí - určitě bude esteticky opraven, ale zůstane zachován,“ dodal Pospíšil.

Zahájit i ukončit revitalizaci by chtělo město ještě letos. Studie je hotová, v rozpočtu jsou vyčleněné 4 miliony korun. Město se chce zabývat také protější plochou po zbouraném objektu před výškovým domem. Další na řadě by měla být i tzv. Sadovka a další vnitrobloky v centru města.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy