Cheb: Opravy Dukelské zahájeny, v Družstevní finišují (TV Západ)

Stavební ruch v ulicích města Chebu pokračuje i přes stav nouze. Aktuálně jsou například viditelné dvě investiční akce města – opravy Družstevní na sídlišti Skalka za 4,8 milionu korun a první úsek rekonstrukce Dukelské v centru za celkových 14,1 milionu.

dezinfekce

„Zahájeno bylo na konci března. Vidíte, že v první etapě, tzn. zde mezi ulicemi Žižkova a Karlova se již intenzivně pracuje. V podstatě se jedná o kompletní rekonstrukci jak povrchu vozovky, tak chodníků, parkovacích stání, veřejného osvětlení a dešťové kanalizace v celém úseku Dukelské ulice. První etapa - znepřístupnění této části mezi ulicemi Karlova a Žižkova bude trvat zhruba do začátku června. Následně, po zprovoznění této horní části, se uzavře dolní část mezi Karlovou a Evropskou. Tam by měla probíhat stejná práce a mělo by být hotovo do konce července,“ popsal místostarosta Chebu Miroslav Plevný. 

První část prací vyjde zhruba na polovinu z celkové částky. V loňském roce se v okolí dokončila komplikovaná oprava části Pivovarské ulice a i na příští rok se plánuje modernizace další z přilehlých ulic. 

„V této části chceme příští rok navázat rekonstrukcí ulice Karlova. Tzn., že pokud vše dobře dopadne, vysoutěžíme firmu a budou samozřejmě v souvislosti s dnešními opatřeními i finance, tak bychom příští rok měli přímo navázat ulicí Karlova. Pak máme také v plánu relativně nedaleko rekonstrukci dvorního traktu v Sadové ulici. A tím by byly rekonstrukce v této části města uzavřeny. Myslím si, že komunikace tady jsou už docela kvalitní,“ doplnil informaci místostarosta. 

V předstihu proti plánu je stavba v ulici Družstevní na sídlišti Skalka. 

„Tam je to v podstatě takový kratší úsek. V rámci rekonstrukce ulice Družstevní se jedná především o to, aby se zobousměrnil provoz na této ulici. Tzn. posunuly se a rozšířily parkovací místa, ale principiálně jde o to, aby tam byl, v případě, že tam auta parkují, možný obousměrný provoz. Je jasné, že když jsme měli diskusi s občany, si nejvíce stěžovali na nedostatek parkovacích míst a hlavně chtěli vědět, zda se bude v ulici Družstevní dále pokračovat. Zatím na to nemáme projekt. Ale i na základě diskusí s občany v rámci setkání, které jsme měli ještě v únoru, tak jsem zadal investičnímu odboru, aby začal připravovat studii na rozšíření parkovacích míst dále v ulici Družstevní. Ta první část ulice Družstevní je necelých 5 milionů korun. Z tohoto hlediska je to oproti zde Dukelské ulice menší stavba. Hotova by měla být – ve smlouvě se mělo začít v březnu a pokračovat se mělo až do srpna, nicméně firma byla schopna začít už v únoru a vzhledem k počasí, které je, tak má poměrně slušnou rozestavěnost a je možné, že dokončí už někdy v půlce června,“ uvedl Plevný. 

Další velkou akcí, která bude brzy zahájena, je dlouho připravovaná rekonstrukce ulice Zemědělská v Hájích. Investici za téměř 33 milionů korun bude kromě města financovat také Krajská správa a údržba silnic a CHEVAK. V několika fázích se do poloviny roku 2021 opraví jak komunikace a veřejné osvětlení, tak chodníky, kanalizace i propustek. Dojde také k rozšíření komunikace v nebezpečném esíčku.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy