Cheb: Odtahy vraků vozidel budou pokračovat (TV Západ)

Od května letošního roku začala platit novela zákona č. 162/2020 Sb., která umožňuje městům efektivněji bojovat s odstavenými autovraky v ulicích. I město Cheb situaci řeší a vyzývá majitele k odtažení vraků z jeho pozemků a komunikací.

dezinfekce

„Město Cheb má stejně jako jiná města v republice problémy s odstavenými vozidly, která se jeví jako vraky. Uvítali jsme nový zákon, který nám umožňuje lépe se s těmito vozidly vypořádat. Umožňuje nám je z ulice odstranit. První, co vždy musíme udělat, je, že se snažíme najít majitele a upozornit ho na to vozidlo. Zjistíme, zda vozidlo již nemá propadlou technickou, což je v souladu s tímto novým zákonem. Pokud se nám nepodaří kontaktovat majitele, tak nám dává nový zákon možnost vozidlo z komunikace odstranit,“ uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Pokud je vůz více než 6 měsíců technicky nezpůsobilý k provozu včetně propadlé technické prohlídky, může jej město odtáhnout. 

„My máme v prostoru technických služeb místo, kam vozidla odstavujeme. Tam jsou nějakou dobu umístěna a opět, pokud se nenajde vlastník vozidla a neřekne nám, co s vozidlem chce dělat, tak poté dojde k sešrotování těchto vozidel,“ přiblížil další postup místostarosta. 

Odtaženo bylo již několik desítek vozidel a další budou zřejmě brzy následovat.

„Pomocí Městské policie a strážníků, ale i úředníků, mapujeme situaci ve městě. V poslední době jsme zjistili, že nám opět přibyla další místa, kde se objevila odstavená vozidla, která mnohdy již zarůstají trávou. Takže těmto vozidlům se budeme věnovat. Vozidel je opravdu hodně, v řádu desítek,“ potvrdil Černý. 

Náklady na odtah vraku bude město vymáhat na provozovateli ve správním řízení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy