Cheb: Náhradní výsadba stromů a keřů bude pokračovat (TV Západ)

Kůrovec poškozuje nejen lesy, ale také stromy v intravilánech měst. Například v Chebu musela radnice pokácet řadu jehličnanů, které nahrazuje listnatými stromy. A pokračovat v této praxi hodlá i letos.

dezinfekce

„Často se setkáváme s názory, že v Chebu se více kácí a méně vysazují nové stromy a zeleň. Není to pravda. Pro letošní rok máme připravenou částku kolem 22 milionů korun, kdy budeme vysazovat jak stromy, tak keře. Plánujeme, že dojde k obnovení zeleně v Palackého ulici, Riegerových sadech, 17. listopadu - tam přijdou keře a některé stromy. Dalším místem, kde dojde k obnově hlavně keřů, tak je ulice Hrnčířská, na Zlatém vrchu ve vnitrobloku ul. Dřevařská budeme dávat nové stromy. Poté plánujeme v okolí divadla vysázet novou zeleň. Počítáme také samozřejmě se Skalkou v ulici Lesní,“ popsal místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Celkem 31 dubů přijde na příjezdovou komunikaci k hotelu Stein. Kromě peněz na výsadbu se citelně projevuje také údržba zeleně včetně zalévání. Loňský suchý rok stál město jen za zálivce květinových záhonů a truhlíků, ale také keřů a stromů přes 2 miliony korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.03.2020 15:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy