Cheb: Na opravy střechy DPS Mírová naváže zateplení budovy (TV Západ)

Domov pro seniory v Chebu v Mírové ulici se dočká havarijní opravy střechy. To urychlilo i plánované zateplení budovy a další dovybavení.

dezinfekce

„Rozhodli jsme se potom, co jsme zjistili, že nám zatéká do střechy a tím nám vzniká havarijní stav v této budově, že neopravíme pouze střechu, ale provedeme zateplení celé budovy. Dále provedeme výměnu oken tam, kde ještě vyměněny nejsou s tím, že je tam ještě samozřejmě potřeba provést výměnu vrat. Dostáváme se tak do jiných finančních dimenzí. Celý projekt je rozpočtován s částkou 25 milionů korun. Ale tím, že budeme provádět zateplení, je předpoklad, že bychom si mohli požádat o dotaci z Ministerstva životního prostředí, která by měla činit cca 5 milionů korun,“ dodal další podrobnosti hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. 

Zařízení nabízí pobytové služby necelým sedmi desítkám osob, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku a zdravotního stavu. V loňském roce obdržel domov pro seniory v hodnocení kvality čtyři hvězdy z pěti možných od Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy