Cheb: Na dopravu nově dohlíží 8 radarů (TV Západ)

Na vybraných místech v Chebu se objevily radary, které řidičům ukazují jejich aktuální rychlost. Stalo se tak po širší debatě, kdy některá z míst vyšla z požadavku občanů. Kromě osmi nových radarů se souběžně modernizuje i městský kamerový systém za téměř 6 milionů korun.

dezinfekce

"V současné době firma, která vyhrála zakázku na obměnu kamerového systému, tak provádí instalaci, obnovu kamer, které jsme chtěli vyměnit do konce letošního roku, tzn. 20 bodů. To je již z větší části hotovo. Nyní bude probíhat napojení na nový systém, tzn. přímo na služebnu městské policie. Tam je potřeba, aby proběhl upgrade a i obnova tohoto systému. Budou tam nové monitory – jeden velký monitor tak, aby byl větší přehled o kamerových bodech v celém městě. V příštím roce poté navážeme instalací nových kamerových bodů, a těch bude celkem 21. Ve finále bude 41 kamerových bodů," popsal místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Kromě chytrého kamerového systému, který umožní řadu funkcí jako upozornění na hledané vozidlo podle Registrační značky, shlukování osob, snahu o vniknutí do objektu či zaparkovaného vozidla, nyní probíhá ve městě zkušební provoz osmi radarů. Budou prozatím pouze sbírat data. 

"O tom, jestli tam opravdu dochází k většímu nárůstu překročení rychlosti, se potom ve spolupráci s dopravním inspektorátem rozhodneme a umístíme tam moduly, které již tyto přestupky budou zaznamenávat a příp. zasílat do správního řízení. Rozhodně to není tak, že chceme vybírat co největší množství pokut. Je to opravdu ve své podstatě na místech, kde to lidé sami požadovali, kde potom dlouho volali, aby se nějakým způsobem řešila rychlost, protože je spoustu řidičů, kteří nedodržují danou rychlost v obci. Samozřejmě náklady spojené s provozem radarů, administrativou, budou nemalé, takže budeme rádi, když se nám vrátí za několik let náklady spojené s pořízením radarů. Rozhodně to není tak, že by nám šlo o to, vybírat co největší množství pokut," popsal Černý. 

Radarový systém vyšel město na 2,5 milionu korun. Osazeny jsou ulice Ašská, Pražská, 17. listopadu, Americká a Osvobození přímo v Chebu a také tři místa v okrajových lokalitách, konkrétně v Hradišti, Podhradu a na Švédském vrchu v ulici Na Návrší.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy