Cheb: Modely vláčků přilákaly přes 3 tisícovky návštěvníků (TV Západ)

První únorový víkend se v chebském Kulturním centru Svoboda odehrál ve znamení modelů vláčků. Klub železničních modelářů Praha 3 představil modely kolejišť, které jsou prací členů klubu - dospělých i dětí a jsou zhotoveny podle reálných vzorů s převahou ruční práce.

dezinfekce

„Na výstavě je vidět naše práce za posledních 15 let. Je to velké kolejiště, které stavíme s kolegy již několik roků a postupně vylepšujeme. To je ta dlouhá trať, která se táhne zde po sále. A protože víme, že děti si s vláčky i pohrají, nejen se koukají, tak jsme tady pro ně připravili i malé kolejiště na pohrání. Jinak jsme přijeli z Prahy. Máme spolek asi pěti modelářů – klub železničních modelářů. A protože chceme, aby se tento koníček dostal i mezi veřejnost, dnes to trošku zaniká, tak to je účel pořádání těch výstav. Každý rok se domluvíme v jednom, ve dvou městech a uděláme výstavu pro veřejnost,“ popsal železniční modelář Vítězslav Báňa. 

Díky lavičkám viděly na hlavní modulové kolejiště i malé děti. Před jejich zraky, ale i za velkého zájmu dospělých, šlo sledovat, jak vlaky jezdí po trati, kdy musí čekat ve stanici, než přijede vlak od naproti a další návaznosti provozu. Na modelu jsou rozmístěny čtyři železniční stanice, které představují města a mezi nimi se přepravují náklady a osobní vlaky. 

Do nejmenších detailů propracované modely včetně kouřícího komínu přilákaly za oba dny okolo 3100 návštěvníků. Dlouhá fronta před centrem svědčila o velkém zájmu veřejnosti. 

Dobrou zprávou pro všechny milovníky modelů je fakt, že po výstavě v Klatovech se modely vrátí do našeho kraje. V Lidovém domě ve Staré Roli se uskuteční přehlídka ve dnech 7.-8. března. Další informace najdete v odkazu v textové části reportáže. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy