Cheb: Město oslaví památky i výročí bohatým programem (TV Západ)

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, Karlovarský kraj a město Cheb pořádají „Národní zahájení Dnů evropského dědictví 2022“ s tématem Udržitelné památky, které se bude konat ve dnech 9. až 11. září 2022 v Chebu.

dezinfekce

Bohatý program je připraven také k oslavám 700. výročí zástavy Chebska českému králi Janu Lucemburskému. 

„Dny Evropského dědictví se pravidelně otevírají národním zahájením Dnů evropského dědictví. A letos to bude město Cheb. Je to velmi důležité, protože přijíždí starostové z ostatních měst a dáváme tím najevo, že existuje město, které je pro ten rok výjimečné. My se moc do Chebu těšíme,“ uvedla ředitelka Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska Věra Vitvarová. 

Součástí oslav bude také předávání titulů „Nositel tradice lidových řemesel“, které uděluje ministr kultury České republiky.

„Kdokoliv může přihlásit řemeslníka, ale ten musí splnit dvě základní podmínky. A to, být mistrem ve svém oboru a potom musí své umění předávat dál, další generaci. Letos pan ministr udělí tři tituly a všechno se dozvíte 10. září v 10 hodin v Chebu,“ dodala Vitvarová.

Bohatý program nabídne mimo jiné koncerty, výstavu historických kronik, modelů chebských krovů, videomapping z historie města a výstavu replik korunovačních klenotů v kostele sv. Kláry. Chystají se také umělecké workshopy pro děti i dospělé, tesařská dílna, scénická čtení v Západočeskému divadle nebo rytířský turnaj na hradě, průvod městem či festival piva na Krajince. Podrobný program včetně rezervací bezplatných vstupenek na některé z akcí najdete na webových stránkách www.ehdcheb.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy