Cheb: Město nabídne pozemky v lokalitě Prokopa Holého (TV Západ)

Zhruba 5 tisíc metrů čtverečních pozemků u zimního stadionu v Chebu chce město nabídnout k developerskému záměru. Plochy jsou určené k bytové zástavbě.

dezinfekce

"V zásadě jde o to, že zástavba by měla respektovat zeleň, která je na náměstí Prokopa Holého. Zároveň si od toho slibujeme obnovení uliční čáry v ulici Osvobození. Dále jsme tam dali podmínku, aby mix bytů, který má vzniknout, tak malometrážních bytů by nemělo být více než 20 % z celkového počtu bytů. Parkování by mělo být řešeno ve vnitrobloku nově vzniklé zástavby," popsal hlavní parametry budoucího návrhu místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Dá se předpokládat, že zájemci o výstavbu nakonec nabídnou vyšší cenu než je současná odhadní. Podobně jako tomu bylo v nedávné době ve stejné lokalitě u jiného pozemku. 

"Je pravda, že zvýšení ceny u bytového domu na křižovatce ulic Čapkova, Osvobození bylo enormní. Tam jsme začínali na 1.800 Kč a zvýšilo se to téměř dvojnásobně. Zde je min. nabídková cena rovněž 1.500 Kč + DPH, takže zhruba 1.800 Kč za metr čtvereční. Je možné, že se též zvýší, asi ne o tolik, protože přeci jen je to větší území. Nicméně záměr je nastaven tak, že uchazeči budou muset svojí zastavovací studií prokázat splnění podmínek, o kterých jsem hovořil a v záměru jsou uvedeny. Od toho bude zřízena komise, která toto posoudí. V případě, že vyhoví podmínkám záměru, tak budou vpuštěni do aukčního kola, kde již budou soutěžit na cenu. A tam je min. nabídkovou cenou částka 1.500 Kč za metr čtvereční + DPH, tedy 1.800 Kč za metr čtvereční," dodal Hrubý. 

Výhodou pozemku je jeho poloha. Leží v dochozí vzdálenosti od centra města a v okolí je veškerá občanská vybavenost. V minulosti na pozemku stávaly zchátralé domy, které před desítkami let byly zdemolovány. Lokalitu vymezuje trojúhelník ulic Osvobození, Dyleňská a náměstí Prokopa Holého. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy