Cheb: Město chce koupit pozemek v areálu nemocnice (TV Západ)

Pozemek v areálu chebské nemocnice chce koupit město Cheb. Jednání probíhala celý rok s tím, že nemocnice nemá pro místo využití.

dezinfekce

„Proto jsme se s krajem domluvili, že by pozemek o rozloze asi 1,7 hektarů v areálu nemocnice město odkoupilo. Kraj se k tomu staví pozitivně. Takže jsme ho už oficiálně požádali, aby nám tento majetek nabídl, obdrželi jsme znalecký posudek, který by pro město znamenal vynaložit asi 15 milionů korun, což je pro nás cena akceptovatelná a budeme tento pozemek po kraji poptávat. Pozemek sice z hlediska územního plánu je vázán na nemocnici, ale po změně územního plánu bychom tenhle pozemek mohli využít, ať už pro rozparcelování na jednotlivé rodinné domky, nebo pro bytovou výstavbu či pro nějaké zdravotnické anebo sociální zařízení. Bereme to jako investici do budoucna a rozhojnění městského majetku,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Po nabytí pozemku se o něj město začne starat, tedy především o zeleň. Zároveň počká na vhodnou příležitost k uskutečnění některého z plánů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy