Cheb: Meganápady budou pokračovat (TV Západ)

Chebské Meganápady budou pokračovat i v příštím roce. Projekty, které mají za cíl zlepšovat život ve městě a jeho okolí, navrhují sami lidé. Každoročně město na tuto akci vyčleňuje 5 milionů korun.

dezinfekce

"Zastupitelstvo schválilo vyhlášení už čtvrtého ročníku Meganápadů, velice úspěšného participativního rozpočtu města Cheb. Parametry jsou prakticky stejné jako v minulých letech, protože se nám osvědčily. Zatím jsme se rozhodli zachovávat ten systém každý rok vyhlašovat Meganápady, protože zatím těch nápadů bylo podáváno poměrně dost i zájem hlasujících byl poměrně velký. Nicméně, pokud třeba v tom letošním ročníku zaznamenáme sestupný trend, tak bychom časem přešli třeba  na dvouletý cyklus," uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Projekty podávají také obyvatelé okrajových městských částí.

"Občas se vyskytne i z periferních částí, takže jsme třeba řešili v letošním ročníku Hartovu stezku u Starého Hrozňatova nebo tam byl námět taky na sousedské posezení v Pelhřimově," připomněl starosta. 

Některé z projektů se přitom stávají i součástí navazujících rozsáhlejších akcí.

"Jsou to dva projekty. Jeden z nich byl dokonce vítězným projektem jednoho z těch ročníků, což byla studie pěší trasy kolem přehrady Skalka, druhým z nich pak byl projekt na studii takové rychlé stezky mezi Střížovem a Chebem. Oba dva jsou nyní zadány do projektové přípravy a čekáme na jejich zpracování," dodal Jalovec. 

Maximální částka na jeden projekt je milion korun. Dále musí splňovat podmínku, že jeho realizace proběhne na pozemcích města. Pokud se projekt ukáže jako realizovatelný, dostane se do veřejného hlasování. V letošním ročníku se sešlo zatím nejvíce podnětů a to 39.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.09.2022 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy