Cheb: Mateřské školky otevřou 18. května (TV Západ)

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR vydalo brožuru s požadavky na provoz znovuotevřených mateřských škol v období do konce června. Město Cheb se chystá otevřít svá zařízení příští týden, ale za přísnějších podmínek.

dezinfekce

„Vláda neustále mění podmínky pro otevření škol. Co se týče mateřských škol, tak bychom rádi otevřeli mateřské školky k 18. květnu. Takže v pondělí 18.5. by měl být zahájen provoz. Ministerstvo doporučuje vcelku min. opatření, my chceme jít výrazně nad jejich rámec. Což znamená, že v každém případě výrazně snížíme max. počet dětí, který smí být ve skupině. Skupiny se nebudou prolínat. Rovněž bychom byli rádi, aby se zamezil přístup rodičů a doprovodu do školek. Paní učitelky si budou děti přebírat před školkou a tam je zase budou rodičům vydávat. Při dodržení opatření, doufáme, že od 18.5. pojedou všechny chebské školky ve zpřísněném režimu, ale budou otevřeny. Zároveň jsme si telefonicky ověřovali, dá se říci, že někdy v posledním květnovém týdnu by teoreticky mělo do našich školek docházet kolem 20, max. 25 procent dětí, které jsou tam zapsány,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Rodiče musí předem nahlásit, zda bude jeho dítě navštěvovat MŠ. Odevzdají také vyplněné čestné prohlášení, že se u dítěte neprojevují příznaky virového infekčního onemocnění. Předškolní vzdělávání není do konce tohoto školního roku povinné.

Odkaz na materiál MŠMT - http://www.msmt.cz/file/52770_1_1/

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy