Cheb: Loňské rekordní investice budou pokračovat i letos (TV Západ)

Loňský rok byl co do objemu investic v Chebu rekordní. Město sice ještě nemá závěrečný účet, ale předběžné výsledky již zná.

dezinfekce

„Město vynaložilo na kapitálové výdaje – za rok 2019, asi 244 milionů korun. Což je cca o 80 milionů korun více než v předchozím roce a ještě podstatně více než v těch dalších předchozích letech. Nějakých 180 milionů jsou opravdu investiční. I na akce, které realizoval odbor Investic, to jsou právě - rekonstrukce Písečné ulice, rekonstrukce dalších ulic, některé dvorní trakty. Dokončili jsme některé bytové domy. Dalších několik desítek milionů korun byly např. investice do našich základních škol, kde bylo investováno do obnovy některých pomůcek, vybavení učeben i některých stavebních úprav. Realizoval se např. výtah na 4. základní škole,“ popsal místostarosta Miroslav Plevný.

Město investovalo do rekonstrukce dvou bytových domů – v ulici Matěje Kopeckého včetně výtahu, v Mánesově šlo o komplexní obnovu. 

Pro letošek je naplánována řada investičních akcí v celkovém objemu přes 300 milionů. 

„Teď by mělo končit výběrové řízení, tak snad to dobře dopadne, na rekonstrukci ulice Zemědělské. Což je vlastně záležitost, kterou si někteří pamatují, že byla slibována před 15 lety. Chceme realizovat rekonstrukci ulice Dukelská. Což je akce, kterou jsme také původně mysleli, že začneme loni. Letos už je vysoutěžena, ta se realizovat opravdu bude. Budeme rekonstruovat ulici - to bude celý sled akcí v příštích letech, a v příštím roce začneme na sídlišti Skalka s rekonstrukcí ulic, kde je cíl primárně buď obnovit nebo vytvořit nová parkovací místa. V tomto roce, roce 2020, budeme pokračovat přípravou čili projektovými dokumentacemi na další etapy rekonstrukce sídliště Spáleniště,“ doplnil Plevný. 

Také ulice Havlíčkova by měla dostat letos nový povrch. Velkou akcí bude zateplení s dotací 3. Základní školy na Zlatém Vrchu, dokončena bude cyklostezka na Waldsassen. U sledované obnovy lávky na Švédský Vrch by letos město chtělo mít podepsanou smlouvu s dodavatelem. Na rozpočet města na rok 2020 včetně výhledu na další tři roky se můžete podívat na webu města v odkazu v textové části reportáže.

Odkaz: https://www.cheb.cz/assets/File.ashx?id_org=5091&id_dokumenty=977654 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy