Cheb: Lávka na Ašské byla snesena, chystá se nová (TV Západ)

V sobotu 30. července byla od ranních hodin uzavřena hlavní příjezdová komunikace do Chebu ze severní strany. Důvodem dopravního omezení v ulici Ašská byly práce na snesení dožilé kovové lávky spojující část města zvanou Starý Zlatý vrch se sídlištěm.

dezinfekce

Od 6 hodin rána zahájila firma Lemonta, která v Chebu již například opravila kovovou lávku do městské části Podhrad, proces demontáže. Dožilá konstrukce z 80. let minulého století sloužila především školákům, kteří docházejí na třetí základní školu na Zlatém vrchu.  

Během uzavírky byly zajištěny objízdné trasy. Ve směru z centra Chebu vedla objížďka přes jindy uzavřenou Komorní ulici. V opačném gardu byla trasa směřována přes sídliště Zlatý Vrch. Zde se během dne tvořily dlouhé kolony vozidel. Dočasně byly přesunuty také dotčené autobusové zastávky. V místě vlastní uzavírky ve směru od Aše zřídila chebská Městská policie stanoviště. 

Práce byly ukončeny v odpoledních hodinách. Nová lávka se bude v podzimních měsících připravovat přímo na místě a k jejímu osazení dojde během zimy. Snesení původní lávky a výroba i osazení nové, obloukové, vyjde město na 13,5 milionu korun. Státní fond dopravní infrastruktury poskytne městu dotaci okolo 10 milionů korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy