Cheb: Krajský soud možná otevře ve městě pobočku (TV Západ)

V Chebu by mohla během několika příštích let vzniknout pobočka Krajského soudu Plzeň. V její náplni by byly případy z Karlovarského kraje, který nyní řeší plzeňský soud.

dezinfekce

"Pan hejtman Kulhánek mě již před několika týdny informoval, že se se zástupci Krajského soudu v Plzni domluvili na tom, že krajská pobočka tohoto soudu pro Karlovarský kraj, by byla lokalizována v Chebu. Vnímám to velice pozitivně, protože to znamená jak lepší využití stávajícího areálu Okresního soudu, tak především to znamená i další kvalifikovaná pracovní místa různých zapisovatelek, ale i samozřejmě z hlediska dodavatelských řetězců – příležitost pro místní podnikatele poskytovat služby jak úředníkům, tak přímo pobočce Krajského soudu," uvítal iniciativu starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Stávající budovu vlastní Krajský soud a v nedávno rekonstruované budově jsou vhodné prostory pro účely krajského soudu. V minulosti měl Krajský soud Plzeň pobočku u soudu v Karlových Varech, která ale sloužila jen jako podatelna. Zákonnou iniciativu by měli nejprve schválit krajští zastupitelé. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy