Cheb: Komora předala dar 2000 respirátorů potřebným (TV Západ)

Celkem 2000 respirátorů třídy FFP2 vyrobené v Karlovarském kraji převzali v úterý 16. března dopoledne zástupci Komunitního a osvětového centra v Chebu. Dobrovolníci začali s jejich distribucí ihned po převzetí.

dezinfekce

"Je to akce, kterou jsme dali dohromady s našimi regionálními partnery. Jsou to respirátory vyráběné ve společnosti Refil - regionální výrobce těchto pomůcek. Tyto pomůcky nám dodala společnost Pracant, která je členem Krajské hospodářské komory. Jedná se dohromady o dva tisíce kusů respirátorů FFP2, které bychom rádi prostřednictvím Komunitního osvětového společenství distribuovali potřebným tady u nás v regionu," uvedl předseda představenstva Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje Tomáš Linda. 

A proč padla volba na KOSAS Cheb?

"Protože vnímáme, že svojí práci dělají s obrovským nasazením a nadšením a víme, že budou nejlépe vědět, komu respirátory věnovat," vysvětlil Linda. 

Respirátory poputují například do Hospicu Sv. Jiří Cheb, do azylových domů v kraji a do řady dalších organizací sociálních služeb, které je předají svým klientům a lidem v nouzi. 

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje během pandemie pokračuje v činnosti s pomocí podnikatelům a firmám, na které pandemie drtivě doléhá.

"Před rokem se každý v tom snažil zorientovat. Hledali jsme, jak zejména těm nejvíce poškozeným odvětvím či subjektům pomoci. Ono se to v podstatě děje dodnes. Naší hlavní činností je poradenství a zorientování se v té situaci, pomoci najít vhodný program v rámci podpůrných programů vypisovaných jednotlivými ministerstvy. To je jedna z těch hlavních aktivit. Pak se samozřejmě snažíme propojovat některé subjekty, které např. mohou záležitosti, které je trápí, společně sdílet a společně najít možná optimálnější řešení situace než kdyby to řešily samostatně," dodal Linda. 

Řadu informací a pomoc lze nalézt na stránkách komory ma adrese www.khkkk.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy