Cheb: Kapela Koala nahrála medley pro své fanoušky (TV Západ)

Chebská kapela Koala si vyzkoušela zcela nový koncept, jak se připomenout svým fanouškům. Ti mají v poslední době jen málo šancí oblíbenou skupinu s rozsáhlým repertoárem vidět naživo. Na těleso, které funguje od roku 1989, tvrdě dopadla nejrůznější omezení kvůli covidu, kdy se téměř nekonají společenské akce.

dezinfekce

"V první fázi musím říci, že jsme přijali příjemné ničím nerušené volno. Vůbec to nikomu nevadilo. Na druhou stranu jsme ale muzikanti tělam a duší a čas, který dál běžel, nás nenechal chladnými a abychom úplně nezakrněli, tak jsme si říkali, musíme pokračovat dál a chceme pokračovat dál. V tomto směru se povedlo to, že po nějaké době se opět trošku dveře otevřely a měli jsme možnost zase nějakým způsobem vystoupit živě. Ale není to, co to bylo předtím. Tzn., že to bylo pátek, sobota, pátek, sobota a byli jsme na očích pořád," přiblížil kapelník Koaly Michal Holota. 

Muzikanti se shodli na tom, že je potřeba pracovat na repertoáru i nadále a k tomu přidala zcela novou zkušenost s videozáznamem tzv. medley, což je směs melodií zahraných postupně v jediné nahrávce. 

"Zkušenost ve studiu samozřejmě máme. Díky tomu, že nejsme muzikanti jen v této kapele, ale obhospodařujeme i jiné seskupení, tak máme za sebou 4 CD s naší další kapelou Big Band velký. Takže v tomto směru jsme nebyli v ničem překvapeni. Ale samozřejmě něco jiného je živá hudba na plese, kdy to zahrajete a vše běží. Když jste ve studiu a přijde hudební režisér, kterého samozřejmě mít musíte, to je náš  dlouholetý kamarád Kuba Žídek, který připravil nejen tu hudební režii, kdy se celý den staral o hudební režii, ale zároveň připravil i písničky, aranžmé, které jsme následně pustili do světa. S pomocí techniky a lidí, kteří se o nás starají celá léta, tzn. našich zvukařů – Černík Events, jsme dali dokupy to, co z toho vzniklo. Tzn. dva kusy medley, aby diváci měli možnost posoudit či spíše si zase na nás vzpomenout v současné době nepřející vůbec muzice," popsal proces Holota. 

Osmičlenný band složený z ostřílených muzikantů si dal dvanáctihodinovou "směnu" a výsledkem jsou dvě hudební směsi. První měla premiéru na sociálních sítích poslední říjnový den. Tu druhou, kde zazní Phil Collins, Bruno Mars, Richard Müller nebo Chinaski, vypustí Koala na konci listopadu. A pokračovat chtějí i v příštím roce. 

"Způsob, který jsme nyní nastolili, bude ten, který nás bude nějakým způsobem zachraňovat. Budeme ho podporovat a budeme rádi, když budeme moci občas něco takového pro sebe a nejen pro sebe, ale i pro diváky, vytvořit," potvrdil kapelník. 

Nástrojové obsazení umožňuje kapele zvládnout širokou škálu písní, přičemž počet aktivně hraných se dnes blíží ke dvěma stovkám. 

"Když jdeme hrát na ples, vozíme s sebou speciální přístroj, říkáme tomu číselník, ukazují se tam čísla a názvy, stejně jako když jedete v autobuse a ukazuje se tam název stanice, a poslední dnes zaevidované číslo je 279. Musím ale říci, že je to současný stav. Repertoárem proteklo více písniček, ale samozřejmě některé odešly, některé přichází a některé se mění. Takže je to nyní, když řeknu zhruba 300," spočítal Holota. 

Jako ochutnávku druhé medley zveřejnila kapela Koala ukázku. Více informací najdete na stránkách skupiny www.koalaband.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy