Cheb: Kamerový systém se má rozšířit a zmodernizovat (TV Západ)

Kamerový systém v Chebu se má rozšířit a komplexně zmodernizovat. Ze současných 18 kamerových bodů na 35. To vše by měla zvládnout stejná obsluha jako dosud. Smart systém totiž umí sám vyhodnotit podezřelé či neobvyklé jednání a upozornit na problém.

dezinfekce

„Je možné, že ještě v průběhu projektování dojde k některým drobným změnám, ale předpokládáme, že by to takto mělo již zůstat. Vše je na základě potřeb jednak Městské policie a jednak státní policie. Kamerový systém by měl být také propojený s nově vybudovaným Operačním střediskem v Karlových Varech. Kamerové body, o které se rozšíří celý kamerový systém, jsou koncipovány tak, abychom měly monitorované hlavně příjezdy do města - tzn. všechny příjezdy. V současné době byl mobilní kamerou monitorován pouze bod, který je v ulici 17. listopadu, tedy příjezd od Svatého Kříže. Jakmile ale zrealizujeme tento projekt, tak by mělo dojít k tomu, že budeme mít pod kontrolou všechny příjezdy do města,“ přiblížil místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Podle studie, kterou pro město zpracovala soukromá společnost během roku 2019, by mohly náklady dosáhnout až 8 milionů korun. Roční provoz by měl vyjít na zhruba 500 tisíc. Harmonogram předpokládá zavedení systému od začátku roku 2021. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy