Cheb: Investice Dukelská, Zemědělská a Vrázova (TV Západ)

I v letošním roce pokračují investice města Chebu do komunikací a chodníků. Od jara probíhala na dvě etapy rekonstrukce ulice Dukelská, přičemž se upravila i část ulice Karlova. Celkem za více než 20 milionů korun.

dezinfekce

„Dukelská se v současné době dokončuje. Momentálně jsou tam pouze v řešení nějaké nedodělky. Od jara běží také Zemědělská ulice. A protože je to velká akce, tak úplný plánovaný termín dokončení je asi až do července příštího roku. Nicméně snad tento týden, pokud vše dobře dopadne, tak by měla být zprovozněna první etapa. Tzn. komunikace od mostu po křižovatku u bývalé mateřské školky před „esíčkem.“ Hned vzápětí by měla nastat a být uzavřena právě ta část od toho „esíčka“ až po hospodu v Dolíčku. Přes zimu dojde k tomu, že tato ulice bude rekonstruována. Je to složitější zejména v tom „esíčku,“ kde se musí rozšířit prostor, aby se tam vešla komunikace i chodník a vybudovat opěrné zdi. Je to tedy trošku náročnější část. Nicméně, pokud vše půjde dobře, tak by to mohlo být hotové někdy v dubnu příštího roku. Úplně nakonec se bude dělat křižovatka, která obě dvě tyto etapy spojuje,“ uvedl místostarosta Chebu Miroslav Plevný. 

V ústí mostu směrem na Háje se upraví také v současnosti nepříliš přehledná křižovatka ulic Osvobození, K Hájům a Blanická.

„To je akce, která se vlastní rekonstrukce Zemědělské netýká – není její součástí. Konec konců řidiči, kteří tam projíždějí, tak ví, že ulice Zemědělská začíná až za touto křižovatkou, takže i ta rekonstrukce. Nicméně, protože to bude asi jediný úsek, který bude nedořešený v Hájích, co se týče Zemědělské ulice, tak se momentálně pracuje na projektové dokumentaci, abychom příští rok či nejpozději poté, mohli dokončit i tuto vlastní křižovatku. V rámci studie tam byly dvě varianty. Jedna byla okružní křižovatka – hodně velký ovál okružní křižovatky a druhá byla varianta dvou „téček.“ Zatím, pokud mám informaci, tak se spíše uvažuje o variantě dvou „téček“ čili, že by tam nebyl okruh, mám pocit, že tomu pracovně někdo říká hippodrom,“ popsal místostarosta. 

Oprav se dočká i dům patřící městu, ve kterém Diecézní charita poskytuje služby lidem bez domova. Leží v ulici Vrázova, ve které se začíná také pracovat. 

„Tak ten, aby mohl plnohodnotně fungovat, je nutné především k němu vybudovat kanalizaci a dále udělat hydroizolaci. Tyto akce v současné době probíhají dohromady za asi 3,5 milionu korun. A ta větší akce je vlastní rekonstrukce, resp. výstavba cyklostezky, což souvisí z dílčí části s rekonstrukcí ulice Vrázovy. Ta právě začíná, už tam určitá omezení jsou. Omezení je tam hlavně z hlediska průjezdu aut. Pod viadukty od Kauflandu směrem ven je potřeba komunikaci dispozičně posunout tak, abychom získali na jedné straně, a to vpravo při pohledu, když vyjíždíme z města Chebu ven, daleko širší prostor pro cyklopruh a chodecký pruh než je tomu doposud. Takže chodníček, který byl, znovu říkám z pohledu z Chebu ven - ten vlevo, se zruší a komunikace se posune až k boku mostu. Napravo tím získáme prostor. Ale protože saháte do profilu komunikace, tak tam není možné zachovat obousměrný průjezd. Původně se předpokládalo, že komunikace bude po určitou dobu uzavřena úplně. V rámci projektu jsme trvali na tom, aby byl zachován průjezd min. jedním směrem na semafor. Takže po dobu nezbytně nutnou, to bude v tomto provozu,“ dodal místostarosta Plevný. 

Opravy domu pro bezdomovce vyjdou na 2,8 milionu korun bez DPH. První etapa cyklostezky pod viadukty až na křižovatku Na Návrší včetně komunikace pak na 25 milionů korun včetně. Cyklostezka by pak měla pokračovat až na Dřenici na přehradě Jesenice. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy