Cheb: DDM Sova získá přístavbu za 38 milionů korun (TV Západ)

Dotaci 18 milionů korun na přírodovědné centrum v Domě dětí a mládeže Sova se podařilo získat městu Cheb. Kvůli dodatečnému přidělení částky musí město upravit rozpočet na dofinancování.

dezinfekce

„Je to projekt, který byl již zpracován před delší dobou. Snažili jsme se získat dotaci. Nakonec se to podařilo. Dotace nám byla přiznána ve výši cca 18 milionů korun. Nicméně propočítané a aktualizované náklady na výstavbu přírodovědného centra se nyní ukázaly, že jsou asi 38 milionů korun. Tzn., že dotace pokryje necelou polovičku nákladů. Protože si myslíme, že stavba je prospěšná a pomůže jak domovu, tak zejména dětem, bude tam celá řada moderně a nově vybavených učeben, kdy především podstatnou částí stavby je skleník, ve kterém bude jak tropický skleník, tak laboratoře botaniky a i terária. Takže je to určitě užitečná věc. Z projektu pro ilustraci – stavba by měla mít rozměry asi 50 x 13 metrů. Čili není to nic úplně malého. Důsledkem je, že musíme zajistit peníze, kromě té dotace, zhruba asi 20 milionů korun z městského rozpočtu, abychom mohli, protože jsme samozřejmě termínově vázáni, vypsat soutěž již v letošním roce. Pravděpodobně uděláme ještě dílčí aktualizaci rozpočtového výhledu na roky 2020, 2021, kterých se to týká,“ popsal situaci místostarosta Miroslav Plevný. 

Nízkoenergetická stavba s celoročním provozem nahradí stávající dožilé a energeticky ztrátové skleníky a stísněné prostory pro chovatelství. Vznikne zde výukový prostor přírodovědných oborů botaniky, zoologie a ekologie.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy