Cheb: CHETES posílil službu TAXI odpad (TV Západ)

Během koronavirové krize fungují v Chebu svozové služby bez většího omezení. Pracovníci jsou ale rozděleni na dvě party, aby případná karanténa nevyřadila všechny. Zároveň se pracovníci musí potýkat s nepořádkem u popelnicových stání. Řada občanů zde ukládá objemný odpad, namísto aby využili sběrný dvůr. Ten na Skalce byl sice na 14 dní zavřený, ale už opět funguje a ve městě jsou i jiná místa.

dezinfekce

„I nadále byly v provozu další dva sběrné dvory v Chebu, a to konkrétně sběrný dvůr společnosti PH Kovo v ulici Karlova a sběrný dvůr, který je v Chocovicích. Takže občané měli i nadále možnost kdykoli odvézt zejména objemné odpady na sběrné dvory. Lidé mají v současné době více času a opravdu se zaměřují na domácnosti, kde vyklízejí. V rámci doby, co jsme měli sběrný dvůr uzavřený, tak jsme posílili službu TAXI odpad. Služba TAXI odpad je nadále posílena i v současné době. Reflektujeme na vzniklou situaci a snažíme se lidem nakládání s odpady usnadnit. K dispozici máme svozové vozidlo Renault Master, na které se vejdou cca dva kubíky odpadu a nebo máme k dispozici větší nákladní vozidlo IVECO, tzv. kontejnerovku, kam se vejde toho odpadu kolem čtyř až pěti kubíků,“ uvedl Michal Polák z firmy CHETES, která svoz odpadu ve městě zajišťuje. 

Menší vozidlo vyjde občana na 100 korun, velké pak na 700. Uložení je zdarma kromě odpadu stavební činnosti, který je zpoplatněn částkou 300 až 1000 korun za tunu podle druhu odpadu. CHETES proto vyzývá občany, aby nezapomínali na možnost TAXI odpad. 

„Aby i nadále využívali sběrné dvory, protože v současné době se nám stává to, že odpadová stanoviště jsou znečištěná právě tímto objemným odpadem. S tím jsou spojené určité náklady na úklid těchto objemných odpadů. Sběrné dvory jsou otevřené, prosím vás, naložte to a odvezte to do sběrného dvora. Pokud nemáte tu možnost, stačí využít telefonní čísla, zavolat a objednat si službu Taxi odpad. Jsme tu pro vás,“ dodal Polák. 

Volat mohou lidé jak bezplatnou tel. linku: 800 870 870, tak mobilní telefony na obsluhu sběrného dvora: 773 796 547 nebo na vedoucího sběrného dvora: 778 457 714. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy