Cheb: Cenu Hanse Novotnyho obdržela Milada Bartošková (TV Západ)

Vedení města Chebu a Nadace Schola Ludus ocenili nejlepší žáky a pedagogické pracovníky chebských škol a školských zařízení za rok 2019. Slavnostní předání cen se konalo v KC Svoboda v pondělí 21. září za přítomnosti starosty města Antonína Jalovce, vedoucí odboru školství, tělovýchovy a kultury Dany Krulišové, předsedy správní rady Nadace Schola Ludus Zdeňka Hrkala a dalších hostů.

dezinfekce

Ocenění pedagogických pracovníků škol a školských zařízení městem Cheb za rok 2019 obdrželi: Anna Judytková z 1. ZŠ, Hana Sobotková Červenková z 2. ZŠ, Hana Houdková a Michaela Sládková z 3. ZŠ, Hana Miklušáková a Jitka Foglarová ze 4. ZŠ, Jana Kadlecová a Bohuslava Zdeňková z 5. ZŠ, Alexandra Strnadová z 6. ZŠ, Petr Svatek ze ZŠ Kostelní náměstí, Milan Jelínek ze ZUŠ Jindřicha Jindřicha, Marta Beranová z DDM Sova, dále Jana Vališová z MŠ Do Zátiší, Eva Hájková z MŠ Bezručova, Alena Klierová z MŠ 26. dubna, Renata Lomická z MŠ Komenského, Věra Pechrová z MŠ Malé náměstí a Veronika Kubicová z MŠ Osvobození Cheb.

Došlo také k ocenění pedagogických pracovníků Nadací Schola Ludus za rok 2019. Cenu získali - Petra Černá z 2. ZŠ, Pavel Filipin z 5. ZŠ, Sylva Kastnerová z 6. ZŠ, Soňa Špiříková ze ZŠ Kostelní náměstí, dále Eva Klimtová ze ZUŠ J. J., Vlasta Kuklová z MŠ Diakonie, Jindřich Novák, Zdeněk Hrkal a Vladimíra Břeňová ze Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy, Libuše Čamrová a Roman Úlovec z Gymnázia Cheb a Jindřich Papež ze Svobodné chebské školy.

Za výjimečné úspěchy byli oceněni Nadací Schola Ludus za rok 2019 tito žáci a studenti: Adéla Vorasická z 1. ZŠ, Barbora Jelínková z 2. ZŠ, Natálie Šinková a Matěj Kovács z 3. ZŠ, Jan Thomas Bubanec a Jindřich Kantor ze 4. ZŠ, Klára Nečekalová a Matyáš Schulz z 5. ZŠ, Vysloužilová Radka z 6. ZŠ, Petr Pastorek ze  ZŠ Kostelní náměstí, Petr Hanzal, Štěpán Novák, Petr Psota, Eliška Bauerová, Karin Slavíčková, Adriana Gaierová, Kateřina Čadová, Jan a Ondřej Marešovi ze ZUŠ J. J. Cheb; Monika Odvárková, Nikol Marková, Marek Pelikán, Petra Pospíšilová ze SZŠ a VOŠ Cheb, Matěj Karhan, Lenka Duongová, Jiří Beer, Sára Křivková, Daniel Bureš, Artur Uldrich ze Svobodné chebské školy, Veronika Plevná, Miroslava Plevná, Theiss Daniel Viktor, Mai Le Hoang Hoa, Pavel Martínek, Ondřej Jamelský, Lukáš Pulec, Barbora Hrabětová, Petra Bumbová, Philip Tran a Tomáš Kůtek z Gymnázia Cheb. 

Za rok 2019 byla také udělena mimořádná cena Hanse Novotnyho. Tu získala Milada Bartošková z chebského Gymnázia. Ve školství pracuje od roku 1966 a jejími předměty jsou český jazyk a tělocvik. 

„Jsem si myslela, že to bude běžné jako byli tady ti přede mnou za nějakou práci, ale že to bude až takováto cena, tak to jsem netušila. Nastoupila jsem v roce 1966 po pedagogické fakultě. Necelý rok jsem byla v Aši. A od té doby učím zde v Chebu. Myslím si, že je tady řada kantorů, kteří jsou ještě možná lepší než já a ocenění se k nim nedostalo,“ uvedla v rozhovoru pro naší televizi. 

Oceňování dětí a studentů považuje za velmi důležité.

„Já jsem mohla srovnávat děti na základní škole a děti nyní na gymnáziu. Na gymnáziu jsem mohla vidět jejich růst. Učila jsem na nižším, ale pak jsem děti mohla sledovat na tom vyšším gymnáziu, jak prostě pokračovaly dál, jak se rozvíjely a co se poté z nich stalo. Řada dětí je dnes v zahraničí, řadu dětí poznávám např. v nějakých funkcích – státních, vysokých manažerských. To je potom radost,“ doplnila Bartošková. 

A na závěr připojila i jednu vlastní životní zkušenost. 

„S dětmi jsem se vždy domluvila. S dospělými to mnohdy nejde,“ pokrčila rameny oceněná pedagožka. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy