Cheb: Bezdoplatková zóna se možná rozšíří (TV Západ)

V Chebu funguje od roku 2018 bezdoplatková zóna v Hálkově ulici, v panelovém domě číslo 28 a 30. Rada města nyní vyzvala Odbor sociálních věcí a zdravotnictví, aby se rozšířilo toto opatření na další ulice v okolí nádraží.

dezinfekce

"Na svém posledním zasedání Rada města projednala návrh - materiál Městské policie na rozšíření bezdoplatkových zón. V současné době se to týká problémového objektu v Hálkově ulici. Rozšíření by mělo spadat na ulice Svobody, Pivovarská, Wolkerova - v podstatě oblast pod nádražím," uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý.

Celá oblast je podle města centrem sociálně-patologických jevů. V místě je podle statistik zvýšená kriminalita, záškoláctví a dalších negativních jevů, které se zde kumulují. 

"Samotné omezení sociálních dávek nezamezí ubytovávání sociálně slabších rodin nebo občanů, ale může snížit zisky tzv. realitních lichvářů," dodal Černý. 

Doplatek na bydlení nebudou moci čerpat jen nově příchozí nájemníci, netýká se stávajících platných smluv. Bezdoplatkové zóny fungují v řadě měst v republice i v Karlovarském kraji. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy