Cheb: Balíčky pro seniory skončily, město pomáhá dále (TV Západ)

Potravinová pomoc pro samostatně žijící seniory nad 75 let v Chebu byla na konci dubna ukončena. Distribuci zajišťovali pracovníci Správy zdravotních a sociálních služeb Cheb spolu s řadou dobrovolníků.

dezinfekce

„S postupným uvolňováním vládních nařízeních, jsme se rozhodli, že k 28.4. ukončíme distribuci potravinových balíčků. Celkem tuto službu využilo 182 seniorů a rozvezli jsme 1857 balíčků. Ten poslední rozvoz byl trošičku větší, byl rozšířen o větší množství potravin tak, aby se senioři mohli připravit na ten týden, kdy jsme v úterý zavezli poslední balíček, aby s tímto vydrželi až do konce týdne a pak už si byli schopni zajistit potraviny sami, resp. mají možnost kontaktovat pečovatelskou službu, která poté může dál pomáhat seniorům v jejich potřebách, ať už je to zajišťování obědů, nákupů. Celkem nás distribuce balíčků stála 200 tisíc korun,“ přiblížil místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Senioři získávali bezplatně potravinové balíčky s pečivem, ovocem, zeleninou, mléčnými i masnými výrobky. Hlavním důvodem této pomoci bylo ochránit seniory před rizikem nákazy v nákupních centrech. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy