Cheb: Areál Krajinky doplňují další sportoviště (TV Západ)

Řada probíhajících i dokončených investic do sportovně-volnočasového areálu na chebském pravém břehu Ohře za desítky milionů korun by v letošním roce měla doplnit celé území o další zařízení.

dezinfekce

V lanovém centru byla zrekonstuována dráha pro nejmenší, zvaná Lanáček a slouží také nová obří houpačka, dohromady za 4 miliony korun. Dalších pět milionů si vyžádala rekonstrukce bývalé konírny, kde má lanové centrum nově zázemí.

"Dále potom teď už bylo předáno veřejnosti basketbalové hřiště za zhruba 3 miliony korun včetně DPH, takže to už slouží veřejnosti. A nyní bychom měli zrealizovat další akce, které se v podstatě rozbíhají. To nejdůležitější stavbou je skatepark, který jsme vysoutěžili. A zhotovitel začal již 17. května pracovat na místě. To je akce za necelých 18 milionů včetně DPH. Dále potom v červnu a v červenci se zrealizují, tak jak jsme slíbili, dvě beach volejbalová hřiště, v podstatě v sousedství skateparku, na které máme vyčleněno něco přes 2 miliony korun včetně DPH a dále ještě musíme dobudovat některá sportoviště, některé sektory pro technické disciplíny přímo na stadionu tak, aby bylo možné tady uspořádat Mistrovství republiky v atletice družstev a současně aby město Cheb splnilo svoje povinnosti z darovací smlouvy, kterou uzavřel s SKP Union Cheb," popsal místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Retopingu se dočkala i zlatá dráha a vznikly vrhačské a dálkařské sektory za 12 milionů korun. Další akce, která vyplynula z Meganápadů, je venkovní florbalové hřiště za 1,5 milionu korun. 

"Které by mělo být zrealizováno mezi atletickým stadionem a Vávrovou lávkou a tam předpokládáme, že to hřiště by na konci srpna mělo být hotovo a mělo by začít sloužit veřejnosti," dodal Hrubý. 

Areál Krajinky zůstane i nadále volně přístupný pro veřejnost včetně půjčovny sportovních potřeb. Administrativně spadá celý areál pro příspěvkovou organizaci Správa sportovišť města Chebu. Bližší informace o rozvrhu, cenách, ale i aktuality najdete na stránkách www.sportovistecheb.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy