Březová: Václav Kolář dominoval na MČR v biketrialu (TV Západ)

Čtvrtý závod Mistrovství ČR a Přeboru ČR se uskutečnil v sobotu 19. září v Březové u Sokolova. Tradiční a oblíbené místo v areálu Na Výsluní přivítalo účastníky příhodným počasím. Pořadatelé však před samotnými závody prožívali chvíle nejistoty, kdy nevěděli, jaká covidová opatření budou v době konání akce platit a zda se nebudou závodníci i obávat přijet.

dezinfekce

„To si pište, že jsme měli, ale obrovská deviza je, že tento sport se odehrává venku a hlavně je individuální, tzn. žádné hromadné starty, řazení a takové věci. Takže jsme se s tím v pohodě poprali. Na mé překvapení – právě díky koroně jsme měli obavy, a vidíte, jde zde přes 65 jezdců. Velkou devizu a velký přínos této soutěže je, že se zúčastnila i kompletně elitní skupina. Takže opravdu spokojenost. V každém případě jsme museli ošetřit i jaksi tvrdší hygienické podmínky jako dezinfekční prostředky, dostatečný počet sociálek a jiné   věci,“ uvedl starosta Březové a ředitel soutěže. 

Hlavní pozornost byla upřena na aktuálně vedoucího elitní kategorie celého MČR Václava Koláře. 

„Ten celý seriál - já jsem byl mega rád, že vůbec nějaké závody letos jsou. V Česku se to docela rozjelo, ve světě se tolik nezávodí. Jsem rád, že tu nějaké závody máme. Zároveň tato sezóna je taková odpočinkovější - po asi 22 letech co jezdím. Takže jsem za to rád, že mám čas zase na jiné věci. Dělal jsem nějaké bike kempy, různé individuální výuky. Točím videa na youtube jednou týdně. Takže bylo více času na toto letos, ale je dobře, že se zde něco jede. Něco – Mistrovství ČR v biketrialu. A jestli se nepletu, již je to 3. či 4. závod v Březové u Sokolova. Loni mi to sem nevyšlo, protože se to krylo s nějakým světovým závodem. Letos jsem ale rád, že jsem zde mohl být, protože tady k tomu mám velký vztah skrz to, že se zde několikrát jelo Mistrovství světa a Mistrovství Evropy. Jezdím sem úplně od malička. Březovou mám rád, vždy jsou zde hezké závody,“ přiblížil letošní sezónu špičkový biker. 

I na letošní ročník v Březové připravili pořadatelé zajímavé překážkové tratě. 

„Řekl bych, že to nebylo úplně lehké. Moc jsem si to užil. Byl to fajn den, počasí vyšlo. Takže super den. Byl jsem rád, že sem přijelo docela dost jezdců. Bylo to super, protože většina jezdců je převážně z Moravy a máme to sem docela velký kus. Přijelo sem ale fakt hodně lidí, hlavně i do elitní kategorie, takže konkurence byla. Snažil jsem se jet co nejlépe. Byla tam jediná jedna chybička – jeden trestný bod navíc než jsem chtěl. Takže jsem jel docela podle svých představ a v pohodě to vyšlo – na první místo. Takže jsem rád a bylo to fajn,“ pochválil závod Kolář. 

Favorit soutěže nezaváhal a s odstupem zvítězil. A protože týden na to v Kyjově opět stanul na stupínku nejvyšším a sportovní komise se rozhodla zrušit závod na výstavišti v Brně, stal se Mistrem ČR v biketrialu letošní sezóny. Podrobné výsledky závodu v Březové i kompletní statistiky najdete na stránkách www.biketrial.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy