Březová: Při Sportovcích roku byla udělena čtyři mimořádná ocenění (TV Západ)

Ve čtvrtek 13. dubna se v Březové na Sokolovsku uskutečnilo oceňování sportovců za rok 2022. Ve velkém kinosále se v 17 hodin objevili před oponou konferenciéři a aktéři krátkých spojovacích scének Penny Makovičková a Matěj Hradský.

dezinfekce

Po nich se představila taneční formace M-Dance a klarinetista David Michalík. 

Moderátor akce Lukáš Szolar přivítal členy vedení města v čele se starostou Jaroslavem Bělíčkem a přítomné, aby poté rovnou pozval na pódium zástupce oceněných karatistů. 

V mládežnické kategorii si odnesli ocenění Martin Březina, Tereza Hadáčková, Lukáš Hoffman, Jakub Šiška a Radek Tirala a funkcionáři Daniel Krhut a Vladimír Vrabec. 

Ze základní školy bylo oceněné družstvo vybíjení ve složení: Černáčová, Černíková, Gajičová, Kantorová, Koubová, Makovičková, Motyčková, Pulko, Šihovcová a Vítová. 

Ze tří oceněných tenistů dorazil pouze Jan Krása. Ten zároveň omluvil své kolegy, Luboše Hrubého pro nemoc a Marka Pazderu, který byl mimo region. 

Oceněni byli také fotbalisté základní školy za skvělé umístění v největším turnaji McDonald´s Cup ve složení: Balát, Brláš, Hradský, Jablonský, Le, Petričák, Putyra, Schneider, Strupf a Vrtělka.  

I fotbalisté místního klubu FK Olympie Březová se dočkali odměny. Z A týmu Matěj Kravár, David Kursa a nepřítomný František Rusňák. K nim se na pódiu přidali hráči B týmu Václav Bendík, Patrik Procházka a Zdeněk Rakaš. Moderátor pak pozval i zástupce dorostenců, kteří už dnes hrají za dospělé, jmenovitě Ondřeje Drechslera, Jakuba Horu, Davida Macháčka, Alexe Minaříka, Jiřího Ohnesorga a Otakara Šimůnka. A také zástupce mladší i starší přípravky – Huláka, Otoupalovou, Siedera, Šeligovou a Štíse. 

Za malou kopanou TJ Olympie Březová byli oceněni futsalisté Václav Hazuka a František Křenek a  funkcionáři nepřítomný Vojtěch Mühlrad a Miroslava Peterková. 

Své odměny se dočkaly také gymnastky ze základní školy Halčinská, Šihovcová, Šeligová a Zímová. K nim se připojili chlapci Gaži, Köhler a Pudil.

Z Team Biku Březová a oceněných čtyř zástupců se dostavila pouze Dana Kopecká, ostatní byli omluveni – závodníci Pavel Kodl a Jiří Svoboda, stejně jako funkcionář Jan Vokáč. 

Atletika byla na slavnostním večeru zastoupena dvěma kategoriemi – Pohárem rozhlasu a Odznakem všestrannosti olympijských vítězů Základní školy. V této kategorii byla za dospělé oceněna Petra Karmazínová a družstvo se žáky ve složení: Brláš, Böhm, Gaži, Hradský, Ema Janů, Killinger, Krajíček, Krajíčková, Krytinářová, Šedivec, Strmisková a Vopat.

V druhé kategorii Poháru rozhlasu ZŠ se umístili Böhm, Dobrocký, Killinger, Krajíček, Kůta, Sinkule, Šedivec, Šulič a Vopat. 

Oceněn byl také nejlepší místní florbalista Tomáš Brandl. Petr Mikeš za 3. A získal cenu za motokáry, karting v kategorii Baby60. 

Při oceňování v kategorii Požární sport došlo k rozloučení s nadějným Matyášem Kommou, který se stěhuje do Prahy. Dostal ocenění i od starostky Okresního sdružení. Běžné ocenění si odnesli také Dan Köhler a Jaroslav Pudil mladší za mládež a kolektiv starších žáků SDH (sdružení dobrovolných hasičů) ve složení Düringer, Frelichová, Korbel a Claudie a Sofie Němcovy. Spolu s nimi byl oceněn také vedoucí mládeže Tomáš Katzer. 

Trialista Richard Kůta se v kategorii mládeže zúčastnil také Mistrovství Evropy, kde se umístil na skvělém 4. místě a nejen za tento úspěch byl toho večera oceněn. Pro svou cenu si přišel také juniorský hokejista Matyáš Šedivec, který obléká dres karlovarské Energie.  

V místní specialitě, střelbě z praku uspěl Ladislav Truhlář. Ten dokázal v sedmi soutěžích neudělat jedinou chybu, takže trefil všech 210 zásahů z 210 možných. Cenu mu předával bývalý starosta Březové, nyní místostarosta, sám aktivní střelec Miroslav Bouda. 

Loňský mistr světa i Evropy v benchpressu Miroslav Semín s výkony 245 a 250 kg sklidil zasloužený potlesk i cenu za sportovce roku. Zároveň tento silák získal jednu ze čtyř mimořádných cen. Jako další si vysloužil stejné ocenění za 1. místo kumite sanbon dorostenec karatista Radek Tirala. Oceněni byli také nepřítomný tým z Team Biku Březová Pavel Kodl a Jiří Svoboda za 1. místo v kategorii dvojic na Mistrovství světa ve vytrvalostním závodě horských kol na 24 hodin ve Finale Ligura v Itálii.

Na závěr slavnostní části večera se konalo společné fotografování na památku a poté již byli ocenění sportovci pozváni na bohatý a chutný raut. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy