Březová: Nejlepší sportovci roku 2019 převzali ocenění (TV Západ)

Slavnostní předání cen Sportovcům roku 2019 se uskutečnilo v úterý 18. února v kinosále Kulturního domu v Březové na Sokolovsku. Mezi gratulanty se objevilo několik významných sportovních jmen. Jejich představování se neslo v hravém duchu, podobně jako celý večer.

dezinfekce

„Je to vždy příjemné se tomu sportovci podívat do očí a popřát mu do další kariéry hodně štěstí a hlavně zdraví. To mi nedělá problémy,“ uvedl krajský radní pro sport Josef Váňa. 

Kromě večerního programu se již dopoledne konala beseda pro žáky zdejší základní školy.

„A je tu opravdu několik talentovaných dětí. Byla to krásná beseda z hlediska dotazů – hlavně na Rudu Höhnla, skokana na lyžích, a pochopitelně Honzu Kůrku, olympijského vítěze a světového rekordmana,“ popsal olympionik Miroslav Štrunc. 

„Březová mě velmi mile překvapila, zejména tedy nádherná škola a hlavně žáci – vysoce ukáznění, pozorní, měli spoustu dotazů, na některé se vůbec nedostalo. Ty, co jsem viděl a co se nejvíce hlásili, tak těm jsem alespoň na závěr půjčil medaili,“ přiblížil zlatý olympionik z LOH Mexiku 1968, sportovní střelec Jan Kůrka. 

Představil se také hráč Baníku Sokolov Bidje Manzia. Hudební vystoupení obstarala Eva Mokrá se svou violou. 

Scénky předcházející jednotlivým vyhlášením si připravila spolu s moderátorem večera Lukášem Szolarem bezprostředně působící Alexandra Bakurová.

Jako první si pro ocenění přišla skupina dětí z místní základní školy za disciplínu Odznak všestrannosti olympijských vítězů. 

Oceněni byli také sportovní gymnasté - Natálie a Lucie Zadražilová, Natálie Vlčková, Veronika Šihovcová, Nela Souralová, Šarlota Matoušková, Marie Wagnerová. Došlo i na gesto sounáležitosti, kdy jedna z držitelek předala svou cenu rodinné příslušnici, která ke pro ní vzorem píle. 

Dále byli oceněni za sportovní lezení - Theresia Polcarová, za sportovní rybolov - Ondřej Martínek a za sportovní tanec - Adéla Fialová.

Ceny získali také za tenis - Marek Pazdera, za minivolejbal - Matyáš Szalay, Jakub Vrtělka a za kolektivní vícesport - Matěj Le. 

Také bylo oceněno družstvo fotbalistů za účast v loňském McDonald's Cupu, kdy v mladších žácích zvítězili v krajském kole. 

V kategorii zápasníků byli oceněni - Lukáš Eckert, Michael Kastl ml., Michael Kastl st. a Adam Nikodém.

Za řadu úspěchů byli po zásluze oceněni také mladí hasiči v kategorii žáků a dorostenců za nejrůznější disciplíny hasičského sportu. 

Ve florbale uspěli Florbal Tomáš Brandl a Martin Královec. 

Za výkony v benchpressu si pro ceny přišli - Karel Kopal, Jiří Šlonc a Petr Smitka. 

Společně na pódiu pak převzali ocenění za cyklistiku - Petr Basetlík, Dana Kopecká, Daniel Janka, Pavel Kodl a Jiří Svoboda, za trial pak Richard Kůta. 

Pak si došli pro ocenění za kopanou - Jiří Průcha, Jan Budai, Matěj Machálek, Petr Brláš, Jakub Vrtělka, Gustav Bystrý, David Macháček, Jiří Ohnesorg, Ladislav Pikrt, Ondřej Drechsler, Daniel Holovijčuk, Jan Malý, Otakar Šimůnek, Petr Immer, Jakub Hora, Marek Tišl, Pavel Boukal, Bronislav Strnad, Jiří Šaloun, Pavel Neumanna a David Kursa. Za malou kopanou pak Jiří Zadražil. 

Ve střelbě z praku získal ocenění několikanásobný mistr republiky Ladislav Truhlář. 

Na pódiu jej poté vystřídali karatisté - Matěj Hřib, Matyáš Havlíček, Tereza Hadáčová, Karel Benda, Lukáš Hoffman, Filip Hora, Radek Tirala, Daniel Krhut a Vladimír Vrabec.

Poslední dva jmenované pak doplnil ještě Adam Nikodém, kteří převzali zvláštní ocenění od radního kraje Josefa Váni.

Poté následovalo společné focení. Vydařený večer se letos konal poprvé v kinosále.

„Mnohaletá tradice byla taková, že toto organizoval starosta města, který stojí před vámi, celou řadu let. Šesté volební období, tak to spočítejte. Poté jsme si řekli, že sport tu už nabývá i na výkonnosti, na různých spolcích a že to uděláme trošku slavnostnější. Poprosili jsme základní školu, aby nám s tím pomohla. Je to moje jediná příležitost, abych poděkoval samozřejmě šéfům naší základní školy, pracovníkům z kulturního domu. Napoprvé chvála, mám z toho radost,“ zhodnotil akci starosta Březové Miroslav Bouda. 

Pro pozvané sportovce a jejich doprovod byl připraven po skončení vyhlašování pestrý a chutný raut. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy