Bochov: Trialové závody měly nové sekce i okruh (TV Západ)

Město Bochov a především jeho okolí hostilo o víkendu 17. a 18. července druhý podnik Fiat Professional Mezinárodního Mistrovství ČR v trialu. Ve všech kategoriích se ho zúčastnilo na přes 80 jezdců od dětí až po elitní profesionály.

dezinfekce

"Máme, jedeme všechny kategorie. Kategorie hobby, žáků a potom TR 3, TR 2 a TR1. Tzn., že TR 1 je ta nejlepší. To jsou ti žlutí s černým pruhem a žlutí. To je ta nejlepší kategorie. Loňský rok byl rekordní. Letos máme v Německu protitermín německého mistrovství. Takže přijelo o pár jezdců z Německa méně. Přesto máme ale 86 jezdců. Což je perfektní na to, jaká byla předpověď ještě v tom covidovém stavu, takže pro některé jezdce ze zahraničí je to trošku komplikovanější - 86 je perfektní číslo," uvedl Pavel Karkoš, předseda Komise trialu. 

O tom, jak se jezdcům zvládá trať, rozhoduje velkou měrou i počasí. V Bochově je tradicí deštivé počasí a i letos se závodníci potýkali s problémy kluzkých povrchů. 

"Letos, dnes musím říci, že to je mokré. Celou dobu příprav, ten týden do toho silně pršelo, takže jsme měli tu stavbu trošku komplikovanou. Musím ale říci, že dnes, vlastně už od včerejška déšť ustal a je teplo, pomalu to vysychá. Začátek, první kolo, bylo trošku náročné pro jezdce, ale nyní, jak to vysychá, myslím si, že výsledky budou lepší a lepší. Zítra by mělo být úplně slunečno, takže zítra by to mohlo být pěkné snad i pro diváky, že nebudou tak zablácení," komentoval Karkoš. 

Akci podruhé organizoval Trial Club Bochov, celkově se jednalo již o 12. ročník. Pro závodníky připravili organizátoři zcela novou, sedmikilometrovou trať tak, aby se při přejíždění k sekcím jezdci nekřižovali. 

"Jedeme tři kola. V každém kole máme 10 sekcí, takže na závod jsme vypsali 6 hodin. Tím, že je zde i hodně jezdců, se máme celý den na co dívat. Bude to zajímavé. I to, co vidím do teď, je velice zajímavé. Je to pěkné. V první řadě musíme poděkovat městu Bochov, že nás v tom podporuje. Pak je zde místní Trial klub Bochov, který udělal obrovský kus práce s přípravou terénu a se vším. Jinak Autoklub ČR to samozřejmě zaštiťuje, takže nějaká podpora. Hlavně klukům z Trial klubu Bochov, těm musím vysmeknout velkou poklonu," pochválil bochovské členy předseda. 

Jezdci ve vyšších kategoriích měli o motivaci postaráno. 

"Bojuje se, musím říci, urputně. Jede se hlavně o nominaci. První tři jezdci jedou na mistrovství světa družstev. Takže musím říci, že kluci jedou. V ostatních kategoriích TR 2, TR 3 ještě máme vypsané prize money za celkové umístění. Takže i ti ostatní, mladí jezdci, také pěkně závodí, chtějí jít dál. Hezké závody," dodal Karkoš. 

Po oba dny se na třetím místě kategorie TR1 - B pohyboval Tomáš Valenta. Stříbrný Marek Wünsch startoval na elektřinou poháněné motorce. Zlato bral Polák Pavel Ryncarz.

Stejně tak v nejvyšší kategorii TR1 - A uhájili jezdci své pozice z prvního dne i v tom druhém. Na třetí pozici David Fabian, druhý David Křoustek a první Martin Matějíček.

Třetí podnik Mezinárodního Mistrovství ČR se pojede 14.-15. srpna v Kyselce u Karlových Varů. Ale ještě víkend předtím se uskuteční Mistrovství Evropy v Kramolíně u Nepomuka. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy