Bochov: Na Šlapání se vydalo sedm desítek lidí (TV Západ)

V sobotu 13. května panovalo v Karlovarském kraji nepříliš vlídné počasí, bylo chladno, místy pršelo a vál čerstvý vítr. Přesto se uskutečnila tradiční turisticko-společenská akce na Karlovarsku, první letošní venkovní akce Šlapání Bochovskem.

dezinfekce

Místní jsou už na podobné rozmary počasí zvyklí. 

„Počasí je tradiční, bochovské, ale naštěstí ještě neprší, takže aspoň to. Přišlo kolem sedmdesáti lidí, takže na to, jak je větrno, tak pěkná účast,“ přiblížila předsedkyně Kulturní komise při Radě města Bochova Kamila Altmanová. 

Od devíti do desíti hodin dopoledne mohli lidé vyrazit na některou z tras směr Bražec a Těšetice. 

„Měli jsme 5ti kilometrovou trasu, pěší, 10ti kilometrovou trasu pěší a 20ti kilometrovou cyklistickou a vedly tady krásami Bochova. Startovné jsme neměli, každý si mohl přijít zašlapat, protáhnout si kostru, opečeme si společně buřtíky a poslechneme si kapelu u ohýnku,“ uvedla předsedkyně. 

Na cestu vyrazili nadšenci všeho věku, často celé rodiny, k vidění byli kočárky a domácí mazlíčci. Zvědavý labutí samec u hráze Křížového rybníka sledoval pohyb v okolí. Mohl vidět jak lidi vyrážející na trasu, tak i poté jejich návrat. V cíli čekal na příchozí malý dárek v podobě keramické nožky pro děti menší a dospělé větší od výtvarnice Galiny Vildové a poukaz na buřta. K poslechu zahrála oblíbená country kapela 4R z Ostrova. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy