Bochov: Maškarní ples pro dospělé ovládly Zloba a Cirkus (TV Západ)

Druhou letošní společenskou akcí v Bochově na Karlovarsku byl po reprezentačním plese maškarní rej pro dospělé. Událost, kterou mají místní velmi rádi, se i vyvedla i letos.

dezinfekce

"Myslím, že i dospěláci se potřebují bavit a výroba kostýmů a letošní neuvěřitelná účast všech možných masek je toho jenom důkazem. Účast byla hojná, měli jsme tady 14 jednotlivých masek a 9 skupinových masek a skupinové, tak se počítaly od dvou členů po ... no velikánskou bandu. Masky tady hodnotí všichni, vlastně každý. Před promenádou masek dostane hodnotící lístky a všichni by měli spravedlivě vyhodnotit, která maska je nejlepší. Která tady dělala největší legraci, srandu a užila si to nejvíc," popsala atmosféru plesu členka Kulturní komise při Radě města Bochova Terezie Tkáčová. 

Jako většinu akcí v Bochově i tuto organizovala Kulturní komise. 

"Celou akci vlastně pořádá město Bochov, hlavní sponzor je také město Bochov a ceny nakupujeme my z kulturní komise. A vlastně kdo nám tady pomáhá? No tak členové kulturní komise a jejich nejbližší příbuzní, kamarádi a vlastně jak tomu tak říkáme, celá kulturní rodina," uvedla kostýmovaná členka Kulturní komise. 

Kromě spousty hudby a zajímavé tomboly bylo nejočekávanějším bodem programu představení masek a poté jejich vyhodnocení. Mezitím návštěvníci akce vybírali nejhezčí kostýmy. 

Mezi jednotlivci dominovaly postavy z filmů. Přišly hned dvě mexické mrtvé nevěsty, ze série Helloween se dostavil Michael Audrey Myers v doprovodu Ghostface z filmu Vřískot, dále Joker a Batman. 

Z klasičtějších masek se představil žebrák, jeptiška, kočička, loupežník i herold Karla IV. Vyhlášeny byly první tři místa. Třetí se umístil žokej Váňa i s Železníkem, kterého v cílové rovince předběhl nezaměnitelným krokem Ozzák. A ačkoliv se na plese všichni dobře bavili vyhrála maska Zloby. 

Mezi skupinami přišli do baráku Harry a Marv ze Sám doma, barevně vyladěné Pastelky či dámy s natolik výrazným pozadím, že si musely obrátit židle opěradly ke stolu, aby se vůbec mohly posadit. Kultovní a trochu strašidelnou kapelu KISS vystřídaly spíše roztomilé MickeyMousky. I mezi skupinami se rozdaly tři hlavní ocenění. 

Na třetím místě skončil Cylindr band, jenž si měl odnést také cenu za odvahu. Kostým, ve kterém se museli členové pohybovat se zvednutýma rukama, byl opravdu náročný na výdrž. Přesto se při představování tohoto uskupení návštěvníci hodně bavili, a to vtipnou imitací zpěvů, včetně srdceryvného duetu. 

Druhé, osmičlenné Domino, si připravilo krátké motto. I tato skupina měla velmi ztížené občerstvování a pohyb po sále. 

Nejvíce hlasů získala skupinová maska zvaná Cirkus. I ta předvedla show, jež pobavila celý sál. Do soutěže se zapojila i hudební skupina Potíže, která jinak sklízela aplaus mnohokrát za večer. A zdejší Kulturní dům ožije maškarní přehlídkou již v březnu.

"Další akce nás čeká zase maškarní, ale tentokrát dětské. A bude osmnáctého března a tímto vás všechny zveme," přiblížila paní Tkáčová. 

A v Bochově se pro letošek počítá s celou řadou společenských akcí. 

"V květnu nás čeká tradičně šlapání Bochovskem. Na to se hrozně těšíme. To je první venkovní akce, která je prostě úžasná. Konečně si můžeme sednou ven na sluníčko, opékat buřty a užívat si. Pak nás čeká v červnu dětský den. Přes léto máme takovou trošku pauzu, abychom nasbírali síly na jarmark, který bude zase v září," dodala Tkáčová. 

Všechny kulturní a jiné události včetně důležitých informací můžete načerpat na stránkách města www.mesto-bochov.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy