Bochov: Maškarní ovládly Mimina a Kadibudka (TV Západ)

Sobota plná dvojek, masek a tance. Nemluvíme o víně, ale o sobotě 22. února 2020, kdy se v Bochově na Karlovarsku opět konal oblíbený Maškarní ples pro dospělé. Místní kulturní dům se postupně zaplnil nápaditými kostýmy mezi kterými zaujala třeba mobilní kadibudka.

dezinfekce

„Jsem si prostě dala hrachovku a pak to šlo tak nějak ráz na ráz, říkala jsem, chtěla bych na maškarní,“ komentovala v nadsázce svůj převlek Kamila Altmanová, jinak také předsedkyně kulturní komise při Radě města Bochova. 

Příchozí se hned u vchodu fotografovali a někteří se rovnou vydali na parket. K tanci a poslechu hrála bez problémů po celý večer skupina Potíže. 

Veselá nálada vládla po celý večer. I během rozhovoru s jednou z pořadatelek. 

„Tradice tohoto maškarního plesu je více jak 20 let. Je to neuvěřitelné. Řekla bych, že lidi nejvíce baví to, že se mohou vrátit zpátky do dětských let, mohou si užívat, nemusí přemýšlet, že jsou dospělí a mají se chovat seriózně, ale že mohou řádit. To je tady všude důkazem. Kolik lidí chodí na tyto akce? Řekla bych, že tak 100 až 150 lidí. Lidé se zde velmi rádi baví a je to tady vidět. Každý ples, ať myslivecký, reprezentační, maškarní či hasičská zábava, tak jsou neuvěřitelně naplněné,“ popsala členka Kulturní komise Terezie Tkáčová.

Pořadatelé letos dostali dárek v podobě alba k dispozici z jednotlivých ročníků.

„Naše rodina, rodina Navrátilů, chodí v Bochově na maškarní plesy už opravdu hodně dlouho. Zakládám si z každého plesu nějaké fotografie. Toto album je např. z roku 1997 a pokračuje až do současnosti, kdy mám samozřejmě už druhá alba, která jsou také již dost nabitá obrázky, ale mě se prostě líbí historie nejen rodinná, ale také historie kulturního domu. Díky tomu albu se vždy můžeme podívat, za co jsme byli, aby se to neopakovalo. Jestli jsme někdy něco vyhráli, na jakém místě jsme se umístili. Je to vždy příjemné a před tím večerem samotným se tím kocháme. Bavíme se nad těmi fotografiemi. Je to velmi zábavné a hezké,“ uvedla účastnice plesu Marie Horváthová.

Na plese nechyběla tradiční promenáda masek. A společné focení. Vyhlášení nejlepších masek přineslo tyto výsledky. Mezi jednotlivci se nejvíce líbila právě Kadibudka. Skupinou masku vyhrála Mimina. Cenu Kulturní komise města bral Vlčí přízrak.

Další akcí v kulturním domě bude 14. března Maškarní pro děti. Město chce také vylepšit zázemí kulturního domu a knihovny. 

„Už nějaký čas máme plán, zlepšit zázemí výčepu, který slouží po dobu konání akcí v kulturním domě. V oblasti kultury bychom určitě chtěli zlepšit městskou knihovnu v Bochově, o které víme, že už je trošku zastaralá. Pokud na to budou finanční prostředky a získali bychom i dotaci, tak bychom tam udělali významnou modernizaci této budovy včetně zázemí pro čtenáře,“ prozradil Tomáš Krejčí ze Správy majetku města Bochova.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy