2011 – Sokolov: Prodeje bytů ve městě pokračují (4297) (TV Západ)

Město Sokolov začalo prodávat své byty v polovině devadesátých let. Z celkového počtu okolo 5500 si jich nechalo zhruba pětinu. Město nyní doprodává ty uvolněné byty, o které jejich původní nájemníci neměli zájem.

dezinfekce

"U domů, které byly určeny k prodeji, které jsme si nenechali jako nájemní, tak nám zbývá k doprodeji pouze 107 bytových jednotek. Za uplynulý rok jsme jich prodali 28 a získali přes 12 milionů korun," spočítal místostarosta Karel Jakobec.

Pro letošek ale město očekává razantní snížení zájmu o byty. Může za to dopad hospodářské krize.

"Nepředpokládáme pro rok 2011, že by ta částka mohla být ještě tak vysoká. Proto jsme nárokovali pouze 3,5 milionu korun," řekl Jakobec.

Pravidla pro prodej bytů se za poslední dva roky nezměnila. Ceny se drží na podobné nebo trochu nižší úrovni.

"Vyvolávací ceny jsou poměrně vysoké. Za poslední rok, dva jsme se setkávali s tím, že některé byty se nepodařilo v prvním kole ani prodat, proto byly nabízeny ještě dodatečně a ty ceny mírně klesly," uvedl Jakobec. 

Město si ponechalo okolo tisícovky bytů. Ty se nacházejí v domech s pečovatelskou službou, nebo ve věžových domech. Město vlastní také byty na náměstí Budovatelů, které si drží kvůli nebytovým prostorám.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy