2011 – Sokolov: Pracovní kalendář akcí se osvědčil (4272) (TV Západ)

Přede dvěma lety vznikl v Sokolově nápad na zřízení pracovního kulturního kalendáře. Účelem bylo zajistit, aby se ve městě nescházelo více akcí, které by si navzájem přetahovaly diváky. Koordinátorem kalendáře je místní Městský dům kultury.

dezinfekce

"Jedna z věcí, se kterou jsem byl nespokojen, byla právě ta, že se potkávalo plno kulturních akcí v jeden termín a divák měl potom složitou volbu vybírat, na kterou akci by šel," potvrdil ředitel Hornického domu Jan Picka.  

Pracovní kulturní kalendář fungoval pro sezony 2009 a 2010. 

"V prvé řadě do toho kalendáře přispívají organizace, které patří pod město Sokolov, které sem do Sokolova vozí kulturu a různé společenské akce," upřesnil Picka. 

Jedná se o Městský dům kultury, Dům dětí a mládeže, Městkou knihovnu a Městský úřad. Každý, kdo má zájem, může přes vyjmenované organizace do kalendáře nahlédnout, případně vložit svou akci. Zatím se kalendář osvědčil, městské akce se, kromě například Adventu, nijak nekryjí. Horší je to se soukromými agenturami.

"Ten, kdo sem dodával tu kulturu, tak se do něj nechtěl podívat, nechtěl tam vložit tuto akci, a pak došlo k tomu, že my jsme plánovali RockBeach, to znamená, že to je pevně daný termín, do toho Sokolovská uhelná si přes nějakou agenturu svojí zajistila velký koncert Monkey Business a najednou jsme zjistili, že právě tento velký koncert se nám kříží s naším RockBeachem. Takže já jsem hned vstoupil do jednání se Sokolovskou uhelnou a ta nám vyšla vstříc a ten svůj velký koncert posunula. Ovšem bohužel ho posunula zase do festivalu politické písně a pak tady došlo k takovým třenicím, ale právě proto to je možná poučení i pro ně, že takový kalendář tady existuje, a že v první řadě, pokud chci do Sokolova přivést nějaký velký koncert, velkou uměleckou hvězdu, tak bych se do toho kalendáře měl podívat, abych měl zaručeno, že v té době tady nic podobného nebude," připomněl Picka. 

Lidé, kteří by se rádi dozvěděli předem o chystaných akcích, mají možnost sledovat webové stránky.

"Ty si najdou na stránkách města nebo na stránkách Infocentra, v odkazu volný čas. Tam si najdou veškeré nejen kulturní a společenské, ale také sportovní podniky, vždy na ten následující rok," prozradil Picka,

Kalendář je aktualizován a zveřejněné akce jsou až na výjimky potvrzené.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy