2011 – Sokolov: Město odmítlo memorandum (4374) (TV Západ)

Iniciativa subjektů spolupracujících na Sokolovsku v segmentu cestovního ruchu vyústila v nedávné době v předložení společného memoranda. Zde se kromě vyjádření cílů i prostředků upozorňuje na důležitost podpory turismu i s ohledem na očekávaný útlum těžby. Práci by tak mohli najít lidé ve službách spojených s cestováním. Už nyní tvoří v Karlovarském kraji cestovní ruch okolo 15 % regionálního HDP.

dezinfekce

"Samozřejmě Sokolovsko s tou jeho Black image potřebuje z toho hornického města dostat tu image trošku někam jinam. A v poslední době se tu udělalo hodně pro to, aby Sokolov získal spoustu nových atrakcí, aby se opravily turistické památky. A naším úkolem je upozornit na tuto skutečnost, snažit se říci lidem mimo Sokolovsko, mimo Karlovarský kraj, kteří to neznají, že se nemusí bát přijet do Sokolova, a že zde mohou s klidem strávit dovolenou," shrnul základní význam memoranda ředitel destinační společnosti Sokolovsko Miroslav Vidlák.

Destinační společnost chce postupovat koordinovaně se zúčastněnými subjekty na propagaci regionu a nalákání turistů. 

"My jsme chtěli vytvořit jakousi spojovací linii, volný diskusní klub, aby se někde daly názory společně prezentovat, aby se o nich dalo pohovořit a mohl se tomu věnovat dostatečně dlouhý časový úsek, protože na všelijakých oficiálních zasedáních není tolik prostoru, aby se tyto věci daly probrat, vyčistit a připravit pro nějaká doporučení," vysvětlil Vidlák.

Rada města Sokolova nicméně nedoporučila připojit podpis pod memorandum s odůvodněním, že spolupráce již fakticky probíhá.

"Předmětem jednání Rady bylo připojení se k memorandu, kde byly zásady spolupráce shrnuty v takové obecné formě. Již to podepsala řada organizací, mezi nimi i Městský dům kultury. Takže po široké diskusi v Radě nakonec Rada nedoporučila připojit podpis, protože se domnívá, že spolupráce probíhá i bez toho," potvrdil starosta města Zdeněk Berka.

Zároveň ale starosta dodal, že koordinovaný postup bude probíhat i nadále i bez formálního připojení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy