2011 – Sokolov: Město má nový výstavní stánek a knihu o historii (4390) (TV Západ)

Pracovní setkání v sokolovském hotelu proběhlo minulý týden v rámci projektu, který se snaží nalákat nové turisty do regionu. Město příjemné pro pobyt je název akce, kterou financuje město Sokolov z Regionálního operačního programu. Z rozpočtu přes 4 miliony korun se pořídil mimo jiné výstavní stánek.

dezinfekce

Pracovní setkání v sokolovském hotelu proběhlo minulý týden v rámci projektu, který se snaží nalákat nové turisty do regionu. Město příjemné pro pobyt je název akce, kterou financuje město Sokolov z Regionálního operačního programu. Z rozpočtu přes 4 miliony korun se pořídil mimo jiné výstavní stánek.

„V podobě sokolovského zámku, který je variabilní. Jsou tam dvě věže, pultík, stolečky, zázemí pro obsluhu, která tam je. Už to absolvovalo dvě výstavy cestovního ruchu, v lednu a v únoru," vypočítal starosta města Zdeněk Berka.

Dalším větším počinem byla velká kniha o sto letech města Sokolova. Čtyř set stránkové dílo s názvem 1908 Falknov, Sokolov 2008 autorky Mgr. Romany Beranové přibližuje historii města. Kniha vychází ve třech jazycích a je neprodejná.

V projektu ještě vznikla maketa sokolovského zámku v měřítku 1:50 a řada propagačních předmětů a tiskovin. 

"Město se snaží dlouhodobě zviditelnit Sokolov, změnit, odborně se tomu říká, black image města Sokolova tak, aby postupně se cestovní ruch v Sokolově a Sokolovsku rozvíjel," řekl o cílech projektu starosta Berka.

Zároveň si vedení města uvědomuje, že rozvoj turismu není otázkou jednoho projektu, ale dlouhodobé práce. Dalším směrem bude těsnější spolupráce s poskytovateli ubytování a dotažení některých vizí.

"Udělat tady opravdu lákadlo, Sokolovský zámek. Udělat tam prohlídkový okruh, vymístit knihovnu. Takže to si myslím, že je jeden velký úkol, který nás čeká v budoucnu. A já doufám, že to bude brzy, že to už nebudou desítky let, ale řádově roky, kdy se nám to podaří," doufá Berka.

Město uvažuje o tom, že by z některé uzavřené základní školy udělalo městskou knihovnu, aby uvolnilo prostory v zámečku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy