2011 – Sokolov: Město investuje do oprav silnice do Noviny (4298) (TV Západ)

Sokolovská radnice letos chce i přes složitou finanční situaci pomoci občanům obce Novina, kteří si dlouhodobě stěžují na stav jediné příjezdové cesty. Ti před časem sepsali petici, aby Sokolov cestu opravil, hrozili dokonce odtržením obce od města.

dezinfekce

"Máme v rozpočtu města, i když je to akce, která ještě není pokrytá penězi, je to jenom v zásobníku, kde tedy počítáme s tím, že bychom mohli dát dva miliony korun. Dotaci bychom mohli získat 1,6 milionu, takže dohromady necelé čtyři miliony, ale byli bychom rádi, abychom se současně domluvili s Karlovarským krajem, aby ten úsek, který má jeden kilometr, opravili a my bychom si ho převzali," plánuje starosta města Zdeněk Berka.

Součástí oprav je také veřejné osvětlení, které tam dříve bývalo. Jediná komunikace, která od Sokolova do Noviny vede, je dlouhodobě ve špatném stavu. Velkým problémem je také stav příkopů okolo cesty, které jsou zanesené. 

"Začali s tím v současné době naše Technické služby, iniciativně dělají ty příkopy, dělají tam odvodnění, využívají doby, kdy zřejmě nemají tolik práce, aby to stihli, čili já se domnívám, že někdy na podzim bude ta celá cesta hotová," věří Berka.

Do obce Novina nezajíždí i kvůli stavu vozovky žádný autobusový spoj.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy