2011 – Cheb: Veletrh Zlaté české ručičky (4380) (TV Západ)

Druhý ročník veletrhu Zlaté české ručičky proběhl v sobotu 14. května na zimním stadionu v Chebu. Podobně jako loni měl být připomenutím českých výrobců nejrůznějšího sortimentu.

dezinfekce

"Veletrh je takovým malým bojem proti záplavě výrobků z Číny a chci tím ukázat, že umíme vyrobit mnohem hezčí a kvalitnější výrobky," zdůraznil motto přehlídky její organizátor Miroslav Vostrý.

Kromě možnosti nakupovat si na veletrhu mohli lidé vyzkoušet svou vlastní šikovnost.

"Je tady korálkárna, která dělá workshop, takže si lidé mohou vyrobit vlastní náušnice, korálky a podobně, pak je tady z Domova dětí a mládeže Sova koutek pro děti, kde je interaktivní podložka. A mimo jiné je tady profesionální výtvarnice, která maluje dětem na obličeje," vyjmenoval Vostrý.

Během celého odpoledne probíhal kulturní program se živou jazzovou muzikou. Moderátor ve svých vstupech představoval jednotlivé vystavující. Ti se sjeli z celých Čech i Moravy. Letos návštěvníků podstatně přibylo.

"Návštěvnost je vyšší. Loni ten veletrh byl dvoudenní, a to co přišlo, tak letos to bylo za půl dne," liboval si Vostrý.

Stejně jako loni se představili místní Chráněné dílny. Veletrh získal podporu formou grantu města Chebu. O přehlídku projevila zájem i jiná města. Ještě letos tak budou zlaté české ručičky k vidění v hlavním městě. Podle vyjádření organizátora je možné, že v příštím roce se přehlídka rozroste v Chebu o hit letošní sezony, kterým jsou tzv. farmářské trhy.

Další záběry uvidíte v pořadu Bez komentáře po skončení těchto Zpráv.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy