2011 – Cheb: Ve městě trénuje mistr republiky v lukostřelbě Hámor (4500) (TV Západ)

Na chebské radnici přivítali v nedávné době novopečeného Mistra republiky v terčové lukostřelbě Martina Hámora. Vítězství v olympijské disciplíně si Hámor přivezl z Plzně v kategorii mužů, když za sebou nechal 4 desítky ostatních lukostřelců. Chebský lukostřelecký oddíl, který před časem téměř zašel na úbytě, se tak zviditelnil na celorepublikové úrovni. Nový areál v Poohří využívají lukostřelci z TJ ESKA Cheb od roku 2008.

dezinfekce

"Střelnice má poměrně velice slušné parametry, zejména co se týká závětří. Pokud tam bude foukat vítr, tak fouká maximálně do zad, což je pro střelce výhodné i pokud fouká zepředu. Boční vítr už ovlivňuje, zejména na delší vzdálenosti ten šíp a je s tím potřeba počítat," vysvětlil výhody střelnice Martin Hámor. 

V areálu jsou nezbytné záchytné stěny, udělána povrchová úprava a vytyčeny dvě dráhy až pro dvacet terčovnic. Střílet je možné na vzdálenosti od 20 do 90 metrů. K dispozici je budova zázemí v podobě klubovny a parkovací plochy pro členy oddílu a účastníky závodů. V dalších letech ale bude potřeba dalších investic.

"Každopádně vytvořit zázemí pro skladovací prostory pro terčovnice a materiál. Je potřeba také vyřešit údržbu, což je sekání trávy a její odvoz. Zatím se to dělá svépomocí, ale materiál a technické zabezpečení momentálně není," upozornil Hámor.

V letošním roce proběhlo 7 závodů Egrensis ligy. Té se mohou účastnit lukostřelci z obou stran hranic, kteří v regionu bydlí. 

Pokud se chcete dozvědět, z čeho se skládá profesionální luk, nezapomeňte se dívat příště na naše Zprávy, po jejich skončení vám přineseme rozhovor s mistrem republiky Martinem Hámorem.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy