2011 – Cheb: Hrubá stavba Svobody finišuje (4387) (TV Západ)

Nový kulturní dům Svoboda v Chebu už stojí a stavebníci se chystají na úpravy interiérů. Akce za 144 milionů je financována úvěrem, který schválilo předchozí zastupitelstvo.

dezinfekce

„V současné době dochází k dokončování hrubé stavby, od 30. května začínáme montovat ocelovou konstrukci, čímž dokončíme hrubou stavbu," uvedl stavbyvedoucí Luboš Červenka.

Město uvažovalo o novém kulturním domě již delší dobu. Společenské akce a maturitní plesy se často organizovaly v jiných městech, protože menší sál KASSu je nevyhovující. Především zastaralým zázemím.

"Oproti KASSu pro ty plesové akce, které jsou asi obyvatelům Chebu nejznámější, tak je to přibližně o třetinu větší. Maximální kapacita toho objektu je přibližně 800 účastníků akce," informoval místostarosta města Tomáš Linda.

Kromě rozšíření obestavěné plochy vzniká v areálu vetší parkoviště pro návštěvníky. Navíc je počítáno při větších akcích s využitím parkoviště na Kasárním náměstí. Zajímavostí je částečné využití původního objektu Svoboda.

"Pozorovatel objektu prostě nezjistí, že v nové zástavbě, je starý objekt, který bude zcela schován novým obestavěním objektu," uvedl dále stavbyvedoucí. 

Nad hlavním vchodem vznikne terasa, ze které bude neobvyklý pohled na město.

"Tady bude krásný výhled, jestli se můžu otočit a ukázat vám to. Zde bude celá prosklená vstupní plocha a z tohoto balkonu bude krásný výhled na panorama Chebu," doplnil stavbyvedoucí. 

Kromě plesů bude víceúčelový dům využíván k nejrůznějším účelům.

"Vedle plesů je to dimenzováno na různé kulturní pořady, koncerty, přednášky. Uvažujeme o tom, že by se mohly v Chebu pořádat konference, kongresy a myslím si, že to jsou akce, které potom s sebou nesou další přidanou hodnotu z hlediska poptávky po ubytování a dalších službách ve městě poskytovaných," věří Linda.

V objektu budou kromě kanceláří a menších sálů také další provozovny. 

"Myslím si, že bude velice na úrovni část gastronomie, část poskytující zázemí jednotlivým akcím. Připravuje se tam stylová restaurace. Dole v té části, kde bude klubová scéna, se připravuje stylový bar. Takže si myslím, že pro kulturní akce, které tady budou pořádány, velmi důstojné zázemí, odpovídající standardům a poptávce dnešní doby," vysvětlil Linda.

Celá realizace stavby kulturního domu má trvat 14 měsíců.

"Termín zahájení stavby byl 16. října roku 2010 a termín dokončení je 12. 12. 2011,“ upřesnil stavbyvedoucí Červenka.

Jako první akci v novém objektu město Cheb připravuje na 31. prosince slavnostní ukončení výročního roku, kdy si město připomíná 950 let.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy