2010 – Sokolov: Vývařovna na 5. ZŠ by se měla rozšířit (3972) (TV Západ)

Město Sokolov chce řešit situaci ohledně stravování školáků na druhé základní škole. Ta nemá vlastní kuchyň a žákům tam ve výdejně podávají jídlo od soukromé firmy. Loni zastupitelstvo odmítlo velký projekt centrální vývařovny na 5. ZŠ s kapacitou 2000 jídel. Důvodem byla cena nákladných stavebních úprav i dodávka nové technologie.

dezinfekce

„Nicméně zrovna jsme se strefili do roku, který je kritický, je krize, takže 18 milionů v rozpočtu dost vyčnívalo, takže zastupitelstvo to neschválilo,“ připomněl Berka.

Město tedy hledalo jiné řešení. Letos po prázdninách končí smlouva soukromému dodavateli.

„Tak jsme se rozhodli, že tuto výdejnu budeme zásobovat z páté základní školy, což je v sumě kapacita asi 700 jídel. K tomu jsme si nechali zpracovat rozpočet a došli jsme k částce asi 1,1 milionu korun, kterou na to budeme potřebovat,“ popsal Berka.

Rada proto doporučila zastupitelstvu změnu schválit a částka je také součástí rozpočtových změn. Na 5. ZŠ tak přibude nová velká myčka pro termoboxy, ve kterých se bude jídlo dovážet, nerezové stoly, konvektomat a další zařízení. Bude potřeba udělat menší stavební úpravy a pořídit osobní dodávkový vůz. Vše by se mělo zrealizovat o letních prázdninách.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy