2010 – Sokolov: Vysoká škola používá telemost (4033) (TV Západ)

Vysoká škola manažerské informatiky a ekonomiky v Sokolově spustila zajímavý a inovativní projekt výuky svých studentů. Jako první v regionu začala nabízet telemost, který umožní spojení mezi pražskou centrálou a pobočkou v Hornickém domě.

dezinfekce

Studenti se shromáždí na přednášku, mohou sledovat vyučujícího na obrazovce a klást mu otázky prostřednictvím bezdrátového mikrofonu. Pedagog v místnosti určené pro přenos vidí studenty také. Spojení je pomocí videokamer a vyhrazené internetového přípojky. Vyučujícímu běží na projektoru v posluchárně obrazová část přednášky. Do té může pomocí tabletu dokonce zapisovat poznámky a zvýrazňovat důležité informace.

„Hlavní výhodou telemostu je to, že se rozšiřují možnosti studentů v Sokolově ve vztahu k tomu, aby měli přístup ke všemu jako studenti v Praze, tzn., zvyšuje se počet termínů konzultací, zkoušek, mají možnost denně komunikovat s učiteli v Praze,“ shrnula přínos ředitelka pobočky Miluše Bartoňková.

Dříve přijížděli profesoři jednou nebo dvakrát do měsíce do Sokolova. Hledal se způsob, jak zefektivnit způsob komunikace a výuky. Zařízení si vyžádalo nemalé náklady v řádu statisíců korun.

Vysoká škola funguje od roku 2002, sokolovská pobočka přivítala první studenty v říjnu 2008. Nyní má okolo 150 studentů. Klade důraz především na praktické využití nabytých znalostí. Typickým studentem je podle statistiky, kterou si sokolovská pobočka školy vede, pětatřicetiletý podnikatel z okolí města. 

„Snažíme se to vzdělání, které zde nabízíme, zpříjemnit studentům co nejvíce. Dát jim maximum informací, ať už prostřednictvím našeho elektronického školního informačního systému, kde najdou veškeré prezentace, které se promítají na přednáškách, v PDF formátu skripta, které VŠMIE publikuje, takže si je nemusí složitě kupovat, najdou je přímo na stránce předmětu a komunikují online s pedagogy,“ popsala Bartoňková.

Pokud někomu nevyhovuje elektronická forma, může využít každý týden konzultace přímo ve škole. K dispozici se studentům nabízí také extra intenzivní kurzy i víkendové. Sokolovská pobočka vysoké školy nabízí v současné době bakalářské studium ve dvou hlavních oborech, a to manažerská ekonomika a aplikovaná informatika.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy