2010 – Sokolov: Sběrné dvory vzniknou na čtyřech místech (3961) (TV Západ)

Čtyři mobilní sběrné dvory vzniknou brzy na území města Sokolova. Projekt počítá pro letošní rok s náklady ve výši 800 tisíc korun. Na každém ze čtyř míst budou k dispozici tři kontejnery na objemný a směsný komunální odpad, suť, elektroodpad nebo třeba pneumatiky.

dezinfekce

„Očekáváme od toho, že se zlepší pořádek v ulicích Sokolova a občané budou své nepotřebné věci nosit do sběrného dvora a nebudou to házet například do lesa,“ uvedl hlavní cíl projektu místostarosta města Jaromír Dvořák.

První podmínkou rozmístění byla snaha najít lokality rovnoměrně po celém městě.

„Druhá podmínka byla, že tyto místa musí být buď za plotem, nebo v dosahu kamerového systému, aby toto bylo denně monitorováno. To znamená, že my se bojíme, že pokud mobilní sběrný dvůr odjede, tak přijde nějaký občan, který ten mobilní dvůr nenajde a nechá tam nepořádek. A pokud toto nastane, tak bude občan monitorován a dostane velmi vysokou pořádkovou pokutu,“ pohrozil Dvořák.

Sběrné dvory mohou vzniknout okamžitě, ale čeká se na jarní počasí. Pravděpodobně v březnu pak najdou občané dvory za garážemi na Bohemii, u zimního stadionu, v Křižíkově ulici a poblíž supermarketu PENNY. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.02.2020 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy