2010 – Sokolov: Městský úřad prochází rekonstrukcí (TV Západ)

Budova městského úřadu v Sokolově je už několik měsíců v provizorním provozu. Probíhá totiž dlouho očekávaná rekonstrukce vnitřních prostor.

dezinfekce

„V podstatě se jedná o rekonstrukci stávající budovy s tím, že akorát se změní vstupní část, kde bude vybudována nová vrátnice tak, abychom pro občany dosáhli většího komfortu. Jinak se jedná o klasické výměny výplní a rozvodů po našem úřadě,“ popsal práce starosta města Karel Jakobec. 

Původně mělo nejprve proběhnout zateplení a výměna oken, ale město neuspělo s žádostí o dotaci. Druhá etapa tak vlastně předběhla tu první. 

„Tato etapa stála 17 milionů korun, přičemž v rozpočtu jsme měli 24, ale díky nižším cenám, které jsme vysoutěžili, tato cena výrazně klesla. Spolupodíl města je 12 %, což činí, očekáváme, něco kolem 2 milionů korun. Je možné, že tam budou nějaké vícepráce díky tomu, že budeme rovnou dělat i věci, které patří do třetí etapy,“ shrnul Jakobec.

Zateplení budovy a výměna dožilých oken je nyní ve fázi probíhajících výběrových řízení. Město má vyčleněno v rozpočtu 25 milionů korun, ale očekává výrazně nižší částku. Zmíněná třetí etapa by měla přinést vylepšení kanceláří například formou výměny dveří nebo nových podhledů. 

„Budova je třicet let stará, takže je jasné, že zásadní opravy a zásadní rekonstrukci již potřebovala. V těch uplynulých deseti, patnácti letech se dělaly jen dílčí výměny a jen to nejnutnější,“ připomněl Jakobec.

Hotovo by mělo být do poloviny příštího roku. Město poté očekává dle svých slov velmi výrazné snížení nákladů na vytápění.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy