2010 – Nebanice: Tři úseky krajské cyklostezky byly zahájeny (4082) (TV Západ)

Slavnostním poklepáním základního kamene začala v Nebanicích na Chebsku symbolicky výstavba dalších tří úseků krajské cyklostezky. Téměř 14 kilometrů vyjde na 139 milionů korun. Dotace z Evropské unie je ve výši 85 %.

dezinfekce

„Ono se to jmenuje cyklostezka, ale je to multifunkční komunikace, která by měla sloužit jak cyklistům, tak inlajnistům, turistům, dokonce by po ní měli běhat i koně a též by měla řešit přístupové cesty k dotčeným pozemkům, kde jsou pole, nemovitosti soukromých subjektů,“ popsal Petr Študlar z dodavatelské firmy.

„Tak je tam plánován i pruh zpevněný po okraji cyklostezky, aby se tam mohlo jezdit na koních. Protože Nebanice jsou známy poměrně kvalitním chovem koní,“ připomněl náměstek hejtmana Petr Navrátil. 

První z nově postavených úseků má celkově 9 kilometrů. Vede z Chocovic, přes Vokov do Nebanic a Kynšperka. Tam se napojí na již hotový úsek do Sokolova. Druhý, více než kilometrový, úsek prochází městem Sokolov od Krejcarovy lávky přes Ohři a dále okolo nově budovaného dopravního terminálu.

Třetí část cyklostezky vede městem Loket. Celkově všechny tři trasy budou obsahovat tři ocelové lávky, překlenou se některá slepá ramena Ohře a zpřístupní břehy. Řeší se i odvodnění sousedících pozemků. 

„Ještě nám chybí kus směrem od Varů na Chomutov, a potom nám tady bude ještě chybět kousek propojení na Cheb, ale jinak už to bude celé,“ uvedl Novotný. 

O budoucnosti napojení na ústeckou část cyklostezky se bude rozhodovat až v dalších letech.

„Já osobně teď už budu zastávat, že do cyklostezek už šlo peněz dost, a musíme taky myslet na jiné oblasti jako je zdravotnictví a školství,“ řekl hejtman Novotný.

Celkově by měla mít krajská cyklostezka 105 kilometrů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy