2010 – Kynšperk: Ve městě soutěžili voříšci (4041) (TV Západ)

V sobotu 24. dubna proběhla na kynologickém cvičišti v Kynšperku nad Ohří již šestá Voříškiáda. Akce se mohli účastnit majitelé neregistrovaných psů za symbolické startovné. Za pěkného počasí se nakonec sešlo 13 dospělých soutěžících a 5 dětí se svými miláčky. Město přispělo na Voříškiádu dvěma tisícovkami, za které se pořídily ceny pro výherce a poháry včetně medailí.

dezinfekce

Jako první byly povinné disciplíny. Na soutěžící dvojice pána a psa čekala překážková dráha. Pes musel přeskakovat překážky, prolézat tunely, slalomovat mezi tyčemi a pán ručkovat na laně nebo střílet ze vzduchovky.

Ve volné disciplíně každý majitel psa nejprve popsal následující činnost, ve které svého čtyřnohého svěřence bude zkoušet. Poté předvedli porotě složené z návštěvníků Voříškiády své číslo a byli ohodnoceni.

V povinné sestavě se na třetím místě mezi dětmi umístil Jan Rádl. Jako druhá skončila Karolína Holubcová. Pomyslné zlato brala Jessica Saksonová.

Mezi dospělými byla na druhém místě Šárka Juhošová. Na nejvyšší příčce se umístila Klára Honomichlová. Obě dvě si také rozdělily prvenství ve volné soutěži.

Druhého května se podobná soutěž uskuteční na chebském zimním stadionu a proto neváhejte a přihlaste se. Další záběry z kynšperské Voříškiády uvidíte v pořadu Bez komentáře po skončení Zpráv.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy