2010 – Františkovy Lázně: Do města zavítalo divadlo Járy Cimrmana (4053) (TV Západ)

Kultovní české divadlo zabývající se životem a dílem fiktivního českého génia Járy Cimrmana zavítalo opět do Františkových Lázní. V tradičně vyprodaném sále diváci zhlédli hru Švestka. V roli Kamila Patky, mladého vechtra alternuje Petr Reidinger. Ve Františkových Lázních není poprvé a pobyt si chválí.

dezinfekce

„Tady se rekreujeme příjemně, pijeme Glauberovy prameny, krásně se pročistíme, procházíme se tady… je to příjemné,“ popsal Reidinger.

Divadlo cestuje po celé republice a vybírá si lokality i podle ročních období. Jarní návštěvy lázeňského trojúhelníku jsou již tradicí. 

„V zimě jezdíme do hor, v lednu jsme v Jánských Lázních v Krkonoších, v únoru jsme v Jeseníkách a pak jezdíme po lázních na jaře a do jižních Čech v červnu, abychom mohli užívat přírody,“ vyjmenoval Reidinger.

Herci mají vesměs tyto zájezdy rádi, změna prostředí jim vyhovuje.

„Zase když jsme doma, tak máme víc povinností doma přes den, pak večer si jedeme odpočinout do divadla (smích), ale na zájezdu relaxujeme víc,“ pobaveně řekl Reidinger.

O známém faktu, kdy dvorní autoři her Ladislav Smoljak a Zdeněk Svěrák, tvrdí, že žádná nová hra nebude, říká s úsměvem:

„To říkají posledních dvacet let, takže, kdo ví. Ale stárneme,“ dodal nejmladší člen divadla Reidinger.

Od jeho nástupu mezi Cimrmany v příštím roce uplyne již dvacet let. 

Při natáčení reportáže o představení Švestka nám poskytl rozhovor zakládající člen divadla a spoluautor všech her Zdeněk Svěrák. Můžete se na něj podívat po skončení těchto Zpráv. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy