2010 – Cheb: Projekt revitalizace levého břehu Ohře se rozbíhá (4012) (TV Západ)

S projektem úprav území pod chebským hradem za řekou Ohří seznámili na tematické tiskové konferenci přítomné novináře zástupci architektonické kanceláře. Revitalizace rozsáhlého prostoru by měla být dokončena v roce 2013. V tomto roce proběhne v Tirschenreuthu Malá krajinná výstava, které by se rád Cheb také účastnil. Již v roce 2006 byl upraven pravý břeh pro Krajinnou výstavu. Tentokrát by německá část výstavy nebyla vázána na českou účast a realizovala by se i v případě, že by se chebským nep

dezinfekce

"V první řadě by se to mělo změnit ve slušnou příměstskou krajinu, něco podobného jako je na druhé straně, v těch částech, kde nejsou ta zařízení. To znamená, měla by se tam udělat probírka stromů, upravit svahy, tam byly totiž terasové zahrady s ovocnými stromy, které jsou už nyní úplně zpustlé. Čili to nějak obnovit," popsal záměry architekt Luděk Vystyd.

Plány počítají s investicemi okolo 200 milionů. Další finance, s největší pravděpodobností soukromé, by mohla doplnit výstavba bytových domů na místě nevzhledných garáží. 

"To území bereme jako celek pro řešení, ale může se začít kdekoliv a kdykoliv realizovat. Součástí toho je i realizace nové kanalizace, vodovodu a veřejného osvětlení podél levého břehu," doplnil Vystyd. 

Nový stadion určený pro tréninky a kontrolní závody vznikne na místě současného a bude doplněn o jednoduché zázemí. Areál byl dříve obehnán zdí, která se zruší. Místo ní by měl být jen lehký plot, který by v případě velké vody umožnil vodě rozlít se v místě plánovaného hřiště.

"V případě povodně je možné buď ten plot velice rychle rozebrat, aspoň tedy dvě části, nahoře a dole, aby tam mohla voda proudit a nic jí nebránilo," vysvětlil Vystyd.

Tím by se uchránilo území pod obchodním centrem Tesco, které by se jinak ocitlo pod vodou. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy