2010 – Cheb: Projekt na vytvoření centra pro chronickou ránu a bolest (4047) (TV Západ)

Na tiskové konferenci na chebské radnici byl novinářům představen přeshraniční projekt zaměřený na zlepšení péče o pacienty trpící chronickými ránami a bolestmi. Účastní se jej Karlovarská krajská nemocnice v Chebu, nemocnice Fichtelgebirge a Euroregio Egrensis. Oddělení péče by mělo vzniknout při chirurgii s cílem zavést evropské standardy. Může přitom využít zkušeností německé nemocnice, kde již podobné procesy fungují.

dezinfekce

„Zlepší se určitě ošetřovatelská a lékařská péče pro tyto cílové pacienty, zlepší se i úroveň edukační, to znamená, že nový nastávající personál v ošetřovatelské péči bude mít možnost na těchto standardech stavět, pacient bude mít možnost být léčen na této ambulanci s novými moderními pomůckami chronického managementu,“ popsala hlavní přínos manažerka projektu Markéta Gagro.

Chebská nemocnice získá špičkové pomůcky. Projekt myslí i na výuku personálu. Tam půjde hlavně o jazykové vybavení a přístup ke klientovi.

„Tento projekt je koncipován hlavně na cílovou skupinu pacientů, kteří mají chronické onemocnění, zejména diabetes neboli cukrovku, chronické rány jako otevřené bércové vředy, ulcus cruris, ulcus cruris venosum, žilní neprůchodnost cév, která je spojená s velkými bolestmi,“ vyjmenovala Gagro.

V současné době se dokončuje žádost o dotaci ve výši 730 tisíc euro a čeká se na vyjádření monitorovacího výboru. V delším období je kromě zlepšení péče o pacienty také získání certifikátu.

„Navázat to také na akreditační řízení, kdy touto úrovní a kvalitou by se tato chirurgická jednotka dostala do akreditačních směrnic a mohla by po třech letech žádat,“ vysvětlila Gagro.

S akreditací by byla spojena také možnost proplácení výkonů od zdravotních pojišťoven. Projekt by za tři roky měl pomoci zhruba čtyřem stovkám pacientů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy