2010 – Cheb: Pivní slavnosti se zapsaly do knihy rekordů (TV Západ)

Nultý ročník chebských pivních slavností se odehrál ve dvou dnech na hradě. Místní znovuobnovený pivovar připravil kromě tradičního programu také soutěže. Snahou bylo zapsání do české knihy rekordů a kuriozit. Nakonec se podařilo zapsat pět nových rekordmanů.

dezinfekce

"Přemisťování lahvového piva z přepravky do přepravky, hod prázdným pivním sudem, rychlostní pití takzvaného tupláku piva a běh s metrem piv na vrchol Černé věže chebského hradu," vyjmenoval disciplíny Ondřej Strenk z pořadatelského týmu.

V roce 710. výročí vaření piva na Chebsku si organizátoři vyzkoušeli nultým ročníkem uspořádat slavnosti, které by v příštím roce měly být ještě zajímavější. Letošní program byl určen pro celou rodinu. Děti měly možnost si zajezdit na ponících, zaskákat si na nafukovacím hradě. Mniši ukázali způsob vaření piva. Historický šerm nemohl chybět a koncerty kapel byly hlavním magnetem obou večerů. Zhruba tisícovka návštěvníků během slavností byla trochu zklamáním. Na vině mohlo být chladné počasí. 

"Pravděpodobně bychom chtěli termín konání prvního ročníku chebských pivních slavností posunout blíže do léta, a tím bychom chtěli mít na hradě tepleji příští rok," prozradil Strenk.

Termín příštích slavností bude jistě ovlivněn nejen počasím, ale i výročím 950 let města Chebu, kdy se chystá množství dalších kulturních a společenských akcí.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy